Sales Manager Sverige, Ford Motor Company - Rubino Rekrytering AB - Sedan 2003
English Version


Publicerad: 27 juli, 2017

Sales Manager Sverige, Ford Motor Company

Vi söker vår nye 
Sales Manager Sweden, personbilar med placering Stockholm

Sales Manager Ford

Rollen innebär 
I rollen som Försäljningschef Ford Sverige kommer du att ansvara för försäljningen av Fords personbilsprogram i Sverige. Till din hjälp har du ett väl sammansvetsat team om ca 7 personer och ett välutvecklat återförsäljarnät geografiskt heltäckande avseende försäljning och service. Det finns också en stark generalagentsorganisation i ryggen med rutin och erfarenhet att stötta försäljningen framåt. Du kommer att ha ett tydligt mandat i att driva försäljningen och för att stärka och öka Fords marknadsandelar i Sverige. Du blir en viktig medlem i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vår VD. Regelbunden interaktion med vår organisation i Europa, baserad i Köln, Tyskland ingår och utöver det med vår återförsäljareförening, Fordhandlarföreningen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att få en viktig roll för att ta Ford framåt där du har fullt budget- och resultatansvar för vår svenska Ford-affär avseende personbilar. Här följer några av de viktigaste arbetsuppgifter rollen innebär:
Du leder och driver säljteamet mot uppsatta mål. Du ansvarar för att rätt produkt och modellmix är optimal för att stärka Fords position i Sverige. 
Följer upp och rapporterar och gör nödvändiga åtgärder och eventuella förändringar för att budget följs enligt plan. Du är en viktig del i att förmedla centrala strategier gällande bland annat kundnöjdhet och profilering av varumärket och säkerställa att de följs och implementeras lokalt via regioncheferna. Du skall även ansvara för lagernivåerna detta för att ge återförsäljarna och kunderna optimal leveranstid och service. Du planerar, koordinerar och genomför årliga säljmöten, modell-lanseringar och vill vara involverad i diskussioner och förhandlingar med våra nyckelkunder centralt.
Viktigt är att du är nära våra återförsäljare och får dem att känna att Ford är den rätta leverantören i deras nybilsaffär. Du utgår från vårt huvudkontor i Frösundavik, Solna men måste vara beredd på att resa en hel del.

Din profil
Vi är övertygade om att du redan har en gedigen erfarenhet från fordonsbranschen och har ett brinnande bilintresse för att snabbt komma in i rollen. 
Du är en stark ledare som har affären i blodet och du drivs av att leda och få dina medarbetare att växa under din ledning. Du har en adekvat utbildning i bagaget för att kunna axla rollen avseende att se affärsmöjligheter och att stärka vår och återförsäljarnas affär. Du skall dessutom vara tydlig i rapportering och kommunikation. På kontoret sker mycket av vår kommunikation på engelska, vilket gör det viktigt att du är flytande i både svenska och engelska (tal och skrift) . Det finns mer att berätta om rollen men det gör vi när vi ses för en första intervju.

Du får
En viktig roll där du har en direkt påverkan på resultatet. Ett företag med högt till tak och där vi har  tydligt mejslat ut vad som är viktigt för oss avseende: Vision, Affärsidé och Värderingar.   

Ansökan
Ansöker gör du direkt till Rubino Rekrytering på www.rubino.se med cv och personligt brev. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult i denna process Harry Rubino på 0733-763930

Om företaget
Ford Motor Company AB är ett av landets största och äldsta marknadsbolag inom bilbranschen och tillhandahåller Fords tjänster och produkter på den svenska marknaden genom drygt 80 försäljningsställen och mer än 120 serviceställen spridda över landet. I april 2016 flyttade kontoret från Göteborg till Stockholm och en ny epok i företagets historia inleddes. Företaget har ca 45 medarbetare och sitter i ljusa lokaler i Frösundavik, Solna.

Välkommen med din ansökan!

Dela det här jobbet!