Lyckad rekrytering inom Life Science kräver specifik kompetens

  • Dela artikeln

Gillade du artikeln? Få likande artiklar direkt i din mailbox!

Våra nyhetsbrev om rekrytering skickas ut ca 12 gånger per år. Du kan när som helst avregistrera dig och dina uppgifter är säkra hos oss.

Idag finns en artikel att läsa i tidningen Dagens Industri med vår rekryteringskonsult Fredrik Englund om vad som krävs för att en rekrytering inom Life Science ska bli rätt. Nedan kan du läsa artikeln i sin helhet och vill du veta mer om rekrytering inom Life Science och hur vi på Rubino Rekrytering jobbar kontakta Fredrik.

Lyckad rekrytering inom Life Science kräver specifik kompetens

Rubino Rekrytering är rekryteringsfirman som nu har specialiserat sig på att hjälpa företag verksamma inom Life Science att hitta nyckelpersoner.

Life Science är en forskningsintensiv och högteknologisk bransch där en av faktorer som har störst betydelse, förutom en bärande affärsidé, för ett företagets framgång tveklöst är kompetenta medarbetare.
Många nya företag startas och befintliga växer. Gemensamt för merparten är att det kan vara svårt att hitta rätt kompetens till nyckelpositioner.

– Det är då man ska vända sig till oss, säger Fredrik Englund, rekryteringskonsult med Life Science som sin specialitet på Rubino Rekrytering. Jag har själv många års erfarenhet av att arbeta inom Life Science i olika positioner, bland annat som VD, produkt- och försäljningschef men också med marknadsföring.

– Det har gett mig ett brett kontaktnät, något som är absolut nödvändigt om man ska kunna leverera kandida- ter med hög kvalitet. Framför allt för att kunna hitta de personer som är klippta och skurna för en roll men som inte söker nytt arbete just när rekryteringen sker.

På kort tid har Rubino fått förtroende från flera företag inom Life Science när det handlar om rekrytering av medarbetare till nyckelfunktioner.

– Vi ser att det finns ett stort behov av just den kompetens vi har och vi hoppas givetvis att kunna växa, både tillsammans med befintliga uppdragsgivare och nya. De områden som vi arbetar med är bland annat bioteknik, medicinteknik, laboratoriemedicin och företag inom läkemedelsindustrin, fortsätter Fredrik Englund.

– Det som skiljer oss från många andra i rekryteringsbranschen är just att vi har en djupare förståelse för vad det innebär att arbeta inom Life Science, vilka kompetenser som behövs och vilka erfarenheter som krävs för att kunna axla olika roller.

– Dessutom vet vi vad som krävs för en långsiktigt framgångsrik rekrytering. Rubino Rekrytering har länge rekryterat inom sälj och marknad och här finns dessutom ett fantastiskt team som arbetar med search som är en oerhört viktig byggsten i rekryteringsprocessen.

– Ibland kan det också vara klokt att leta utanför branschen i själva sökfasen, för att hitta meriterade talanger. På så sätt kan man också som företag få in nytt engagemang, nya influenser och nya arbetssätt som berikar och utvecklar verksamheten,
understryker Fredrik Englund. Här kommer Rubino Rekryterings stora kontaktnät in i bilden.

Rubino Rekrytering startades redan 2003 av Harry Rubino. Bland uppdragsgivarna finns stora och små bolag avseende chefs- och säljrekryteringar inom finans, bil, bygg och försäljning.

– När vi frågar våra kunder varför de valt oss är ett återkommande svar – ”ert engagemang”, berättar Harry Rubino. Det är ett av de bästa betyg man kan få och det beskriver väl hur vi vunnit våra kunders förtroende.

______________________

Intresserad av att veta mer? Läs mer om rekrytering inom Life Science och vår rekryteringsprocess.

Låt oss sköta er nästa rekrytering

Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag.

eller ring oss på 08-411 60 80

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.