Managing Director till Wattif EV Sverige

Logo Wattif.png

Forma framtidens hållbara laddningsinfrastruktur för elbilar med Wattif EV!

Wattif EV söker nu en passionerad Managing Director för att leda och driva deras tillväxtstrategi på den svenska marknaden. Wattifs mission är att driva och påskynda utvecklingen av en problemfri laddningsinfrastruktur för elbilar.

Wattif EV är en pionjär inom den elektriska fordonsbranschen med insikt och erfarenhet från sitt norska ursprung, där huvuddelen av all nybilsförsäljning är elbilar. De är fast beslutna att möta en förväntat exponentiell efterfrågan på laddningspunkter för elbilar genom att erbjuda nyckelfärdiga helhetslösningar med finansiering, drift, underhåll och lönsamhetsalternativ.

Ditt ansvar som Managing Director:

Som Managing Director på Wattif EV Sverige är du ansvarig för att implementera Wattif’s övergripande strategi i Sverige. Du ansvarar för att bygga en lönsam och respekterad organisation och se till att all verksamhet bedrivs i enlighet med gällande lagkrav och etiska normer. Du har fullt PnL-ansvar för verksamheten i Sverige och rapporterar till koncernens CEO. Du är även medlem i koncernens ledningsgrupp.

Huvudsakliga ansvarsområden:

Som Managing Director för Wattif i Sverige kommer du att spela en avgörande roll i att driva den svenska verksamheten framåt. Dina främsta ansvarsområden inkluderar:

 • Ansvara för all verksamhet och alla affärsaktiviteter i Sverige
 • Utveckla affärsstrategier och planer som är i linje med kortsiktiga och långsiktiga mål.
 • Bygga och leda ett högpresterande ledningsteam, och engagera medarbetare med fokus på hög produktivitet och prestation samt säkerställa kompetenser och följa upp prestation
 • Främja en kontinuerlig förbättring av dokumentation, prestanda och företagskultur.
 • Delta aktivt i investeringsbeslut för verksamhetens tillväxt i Sverige.
 • Bygga förtroendefulla relationer med nyckelpartners och intressenter.
 • Ha en djup förståelse för den svenska marknaden och elbils-branschen och säkerställa Wattif’s konkurrenskraft på den svenska marknaden.
 • Agera som företagets talesperson i Sverige och representera Wattif på ett professionellt sätt.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker en person som brinner för hållbarhet och eldriven mobilitet och som har en stark vilja att driva förändring. Du är en proaktiv och inspirerande ledare som trivs med att leda genom exempel. Din affärsmässiga skärpa kombinerat med din passion för att bygga långsiktiga relationer kommer att vara nyckeln till din framgång i rollen som Managing Director. Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk examen inom ekonomi eller teknik
 • Minst 5 års erfarenhet inom affärsutveckling och strategi, med bevisad framgång i att nå och överträffa mål.
 • Förståelse för den elektriska fordonsbranschen och dess utmaningar, med förmågan att anpassa portföljen för att möta kundernas krav.
 • Utomordentlig kommunikations- och förhandlingsförmåga med förmågan att bygga starka samarbeten på alla nivåer.
 • Dokumenterad förmåga att bygga och leda högpresterande team och individer

Anställningsvillkor:

Tjänsten är en heltidsanställning med placering på det svenska huvudkontoret i Saltsjöbaden, Stockholm. Du erbjuds konkurrenskraftig lön och förmånspaket.

Hur du ansöker:

Är du redo att vara en del av den gröna fordonsrevolutionen och forma framtidens hållbara laddningsinfrastruktur? Vi ser fram emot att höra hur du kan bidra till vår mission på Wattif EV!

I denna rekrytering samarbetar Wattif EV med Rubino Rekrytering. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Hanne Rubino på +46 739 01 59 11.

Om Wattif EV:

Wattif är en dynamisk och innovativ organisation med huvudkontor i Bergen, Norge, och verksamheter i flera länder inklusive Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike och Norden. De arbetar för en grönare framtid genom att möjliggöra en problemfri laddningsinfrastruktur för elbilar. Läs mer om Wattif på deras hemsida: [https://wattifev.com/]

Välkommen att bli en nyckelspelare hos Wattif EV och vara med och påverka framtidens eldrivna mobilitet!

Bild Wattif.jpeg