Wattif EV söker en Operations Manager

Logo Wattif.png


Forma framtidens hållbara laddningsinfrastruktur för elbilar med Wattif EV!

Wattif EV Sverige söker nu en driven och strukturerad Operations Manager som vill vara en viktig del av en framgångsrik tillväxtstrategi på den svenska marknaden.

Wattif’s mission är att driva och påskynda utvecklingen av en problemfri laddningsinfrastruktur för elbilar. De är pionjärer inom den elektriska fordonsbranschen med insikt och erfarenhet från sitt norska ursprung, där huvuddelen av all nybilsförsäljning är elbilar. De är fast beslutna att möta en förväntat exponentiell efterfrågan på laddningspunkter för elbilar genom att erbjuda nyckelfärdiga helhetslösningar med finansiering, drift, underhåll och lönsamhetsalternativ.

Ditt ansvar som Operations Manager:

Som Operations Manager på Wattif EV Sverige är du ansvarig för övergripande planering och projektstyrning av installationer och optimerad drift av laddinfrastruktur med interna och externa resurser.

Huvudsakliga ansvarsområden:

Du kommer att spela en avgörande roll i att driva den svenska verksamheten framåt. Dina främsta ansvarsområden inkluderar:

 • Optimera driften av våra anläggningar tillsammans med ekonomi, marknad och säljavdelning och se till att vi har rätt prissättning, att vi marknadsför eller avvecklar olönsamma anläggningar samt bygger ut lönsamma.
 • Övergripande projektplanering, projektstyrning och samordning av projekt från säljavdelning och partners. Intern koordinering för projekt godkända för utbyggnad.
 • Utveckla och skala upp avdelningens förmåga att leverera laddinfrastruktur till kunder och sköta drift och underhåll av dessa anläggningar.
 • Anpassa och implementera koncernövergripande policyer och riktlinjer samt dokumentera, utveckla, införa och upprätthålla arbetsprocesser och rutiner för avdelningen i vårt ledningssystem (IMS).
 • Övervaka kvaliteten på arbetet som utförs av underleverantörer och säkerställa att alla installationer möter företagets tekniska och säkerhetsstandarder.
 • Hantera och utveckla teamet för teknisk support och säkerställa uppdatering och underhåll av relevanta driftssystem (Ampeco, SiteTracker, med flera).

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker en person som brinner för hållbarhet och eldriven mobilitet och som har en stark vilja att driva förändring. Du är en proaktiv och driven ledare som har:

 • Erfarenhet av ledande positioner inom teknikorienterade organisationer, med dokumenterad förmåga av personalansvar och att leda och utveckla team.
 • Erfarenhet av att arbeta med inköp, upphandling och projektledning.
 • Teknisk kompetens inom relevanta områden, såsom elinstallationer eller infrastrukturprojekt, med förmågan att förstå och verifiera tekniska krav.
 • Erfarenhet av att arbeta med projektstyrningsverktyg och processer för att säkerställa en effektiv projektadministration.
 • Kunskap och erfarenhet av laddinfrastruktur samt verktyg så som SiteTracker och Ampeco är meriterande.
 • Relevant akademisk examen inom tex teknik eller ekonomi.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För att lyckas i din roll behöver du vara nyfiken på ny teknik och lösningar. Du kan hantera flera projekt samtidigt och att arbeta under press. Du är självgående och har ett strukturerat arbetssätt med fokus på att uppfylla uppsatta mål och deadlines. Du är en team-player med utmärkt kommunikationsförmåga och förmågan att fungera som en samlande kraft mellan olika funktioner och externa partners.

Anställningsvillkor:

Tjänsten är en heltidsanställning med placering på det svenska huvudkontoret i Saltsjöbaden, Stockholm. Du rapporterar till Managing Director i Sverige och ingår i den svenska ledningsgruppen tillsammans med Finans, Sälj och Marknad. Du erbjuds konkurrenskraftig lön och en viktig roll i ett välfinansierat, internationellt tillväxtbolag med stora ambitioner och ett erfaret ledningsteam.

Hur du ansöker:

Är du redo att vara en del av den gröna fordonsrevolutionen och forma framtidens hållbara laddningsinfrastruktur? Vi ser fram emot att höra hur du kan bidra till vår mission på Wattif EV!

I denna rekrytering samarbetar Wattif EV Sverige med Rubino Rekrytering. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Hanne Rubino på +46 739 01 59 11.

Om Wattif EV:

Wattif är en dynamisk och innovativ organisation med huvudkontor i Bergen, Norge, och verksamheter i flera länder inklusive Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike och Norden. Vi arbetar för en grönare framtid genom att möjliggöra en problemfri laddningsinfrastruktur för elbilar. Läs mer om oss på vår hemsida: [https://wattifev.com/]

Välkommen att bli en nyckelspelare hos Wattif EV och vara med och påverka framtidens eldrivna mobilitet!

Bild Wattif.jpeg