Vi hjälper dig att rekrytera en ny Inköparei Stockholm, Göteborg och Malmö

Inköpare är en roll inom ett företag där du som inköpare bör vara en duktig förhandlare och upphandlare med kunskap om gällande lagar och avtal. En Inköpare arbetar med att säkerställa försörjning av tjänster och varor från leverantörer.

Vi på Rubino rekryterar specialister och experter till stora som små företag runt om i Sverige.

Vi är ett professionellt rekryteringsföretag och är experter på säljrekrytering sedan 2003. Vår fokus ligger inom sälj, marknad och ekonomibranschen.

Med Rubino får ni rätt personal till rätt företag och arbetsuppgift.

Rubinos rekryteringsprocess

Kravprofil

Vilka är ni och vem är det ni söker? För att komma igång snabbt är vi pålästa och förberedda när vi träffas för första gången.

Sökning

Med kravprofilen som grund sätter vi igång att söka efter lämpliga kandidater. Till vår hjälp har vi LinkedIn, Facebook, välfyllda CV-databasar, annonsering och vårt stora nätverk.

Urval & intervjuer

Vi väljer ut de mest intressanta kandidaterna för en första omgång intervjuer. Under intervjuerna har vi en löpande dialog med dig som uppdragsgivare. 

Val av slutkandidat

Efter den första vändan utvärderar vi resultaten och presenterar de 3-4 lämpligaste kandidaterna för dig. Vi intervjuar tidigare chefer och medarbetare, genomför personlighetstester och talar med referenser.

Introduktion & uppföljning

En bra introduktion skapar trivsel och gör att er nya medarbetare presterar bättre. Vi ger råd och vägledning för att din nya medarbetare ska få en så bra start som möjligt.

Lär er rekrytera rätt

En lyckad rekrytering består av lika delar erfarenhet, räckvidd och hårt arbete. Boka 15 minuters kostnadsfri rådgivning för att få veta hur ni kan lyckas bättre.

Rubinos rekryteringsprocess

Behovsanalys / kravprofil för rekrytering

Vilka är ni och vem är det ni söker? För att komma igång snabbt är vi pålästa och förberedda när vi träffas för första gången. Vi tycker att det personliga mötet oerhört viktigt. Det är då vi sätter oss in i just er verksamhet och unika förutsättningar, vilket ger oss bästa möjliga förutsättningar för att hitta rätt kandidat. Resultatet av vårt möte är en kravprofil och en tidplan.

Sökning

Det är nu detektivarbetet börjar. Med kravprofilen i ena handen och förstoringsglaset i den andra sätter vi igång att söka efter lämpliga kandidater. Alla som själva försökt sig på en rekrytering vet hur svårt det kan vara att nå ut. Vår räckvidd är svårslagen – bor er drömkandidat i landet och betalar skatt så är oddsen bra att vi kan hitta honom eller henne. Till vår hjälp har vi LinkedIn, Facebook, välfyllda CV-databasar och givetvis vårt stora nätverk. Vi annonserar även vitt och brett i de medier som passar bäst för just din rekrytering.

Urval & intervjuer

Vi väljer ut de mest intressanta kandidaterna för en första omgång intervjuer. Antalet varierar men det rör sig oftast om 10-15 personer. Det är här alla år av rekryteringar kommer till sin rätt. Utmaningen är att hitta de som har störst potentialen och inte bara det längsta CV:t – något som tyvärr övervärderas av allt för många rekryterare och chefer. Branschkunskap är en fin bonus, men anställer ni någon som är smart och motiverad så kommer de snabbt lära sig det som krävs. Under intervjuerna har vi en löpande dialog med dig som uppdragsgivare. 

Val av slutkandidat

Efter den första vändan utvärderar vi resultaten och presenterar de 3-4 lämpligaste kandidaterna för dig. De sökande tas in för en andra omgång intervjuer där även du är med. Efter att ha träffat alla kandidater väljer vi tillsammans ut den / de som går vidare till den sista fasen. Här intervjuar vi tidigare chefer och medarbetare, genomför personlighetstester och talar med referenser. Till sist återstår bara det slutgiltiga valet. Vem är bäst? Vem ska du välja?

Introduktion & uppföljning

Vi vet att intentionen är god när det kommer till varje nyanställd medarbetare. Men det blir inte alltid som man har tänkt. En bra introduktion skapar trivsel och gör att er nya medarbetare presterar bättre. Vi ger råd och vägledning för att din nya medarbetare ska få en så bra start som möjligt. Efter några månader gör vi en uppföljning för att se att alla är nöjda.

Lär er rekrytera rätt

En lyckad rekrytering består av lika delar erfarenhet, räckvidd och hårt arbete. Vår beprövad process har hjälp oss genom 1.021 lyckade rekryteringar. Boka 15 minuters kostnadsfri rådgivning för att få veta hur ni kan lyckas bättre med rekrytering.

Inköpare Jobb – Rekrytering av inköpare för jobb i hela Sverige

Vi på Rubino hittar och rekryterar kunniga inköpare för företag i behov av inköpspersonal i hela Sverige. Vi vet vad som utmärker en bra inköpare och kan snabbt erbjuda rätt person för rätt jobb.

Huvuduppgiften för en inköpare är att ingå avtal, precis som en säljare. Varje inköp och varje försäljning är ett sådant avtal, som består av avtalsvillkor som grundas på nuvarande lagstiftning.

Samtliga inköpare vi rekryterar är professionella, strukturerade och drivna som person.

I rollen som inköpare kan ansvarsområdena vara att:

  • Ansvara för inköpsområden med mål att uppnå lägsta totalkostnad
  • Självständigt leda projekt och följa upp inköpskostnader
  • Arbeta med besparingar och förbättringar samt prognostisera utfall
  • Månadsrapportera prisförändringar och prognostisera priser
  • Implementera kategoriprojekt inom inköp
  • Arbeta med utveckling av produkter och tjänster
  • Följa, analysera och rapportera prisförändringar

Jag vill komma igång med min rekrytering nu

Hör av dig till oss så återkommer vi inom 2 timmar

Inköpare utbildning – vi rekryterar utbildade inköpare till stora och små företag

Våra inköpare har ofta en utbildning som civilingenjör, civilekonom eller motsvarande.

Samtliga inköpare är affärsmässiga och kommunikativa, analytiska och noggranna, med erfarenhet av SAP.

Vidare har de minst ett par års erfarenhet av liknande roller inom inköp och förbättringsarbete.

Inköpare lön – rekrytering med rätt löneanspråk med Rubino Rekrytering

Det kan vara problematiskt för båda parter att sätta rätt löneanspråk. Vi stöttar er i processen att den anställde får en marknadsmässig lön samtidigt som att arbetsgivaren kan sätta rätt krav med vår erfarenhet som grund från liknande rekryteringar.

Rubino Rekrytering är alltid redo och ställer alltid upp för företag vid behov av en Inköpare.

Välkommen till Rubino Rekrytering! Vi är bäst på säljrekrytering i Sverige och vi hjälper alltid er att hitta rätt Inköpare.

Främsta styrkan hos Rubino Rekrytering är leveransen. Detta bygger mycket på att de har en väldigt bra kandidatbank eller bra kontaktnät och att det finns en stor lyhördhet och förståelse.

Thomas Holm, Country Manager, Renault Nordic AB

Rubino Rekrytering stämmer av hur det har gått och om vi tycker att allt känns bra. Om inte tar de samtalet med kandidaten och reder ut vad som brustit och därefter görs en ny återkoppling. De tar med andra ord ansvar för hela rekryteringsprocessen och är även ett stort stöd efteråt.

Madeleine Björk, HR-chef, Ensto

Vi har varit väldigt överens om vilka kandidater som är de bästa. Det har varit jättebra rekryteringar.

Clas Ljungqvist, Commercial Director, Santander Consumer Bank

Låt oss sköta er nästa rekrytering

Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag.

eller ring oss på 08-411 60 80

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.