Vi hjälper dig att rekrytera en ny Marknadsanalytikeri Stockholm, Göteborg och Malmö

Marknadsanalytiker är en viktig roll inom ett företag då dina analyser kommer ligga till grund för såväl operativa som strategiska beslut.

Stor vikt läggs på marknadsanalytikers förmåga att omvandla komplex statistisk data till konkreta insikter. I rollen innebär det även att ta hand om många interna kontakter samt att ha förmågan att bygga nätverk med relevanta externa partners.

Rubinos rekryteringsprocess

Kravprofil

Vilka är ni och vem är det ni söker? För att komma igång snabbt är vi pålästa och förberedda när vi träffas för första gången.

Sökning

Med kravprofilen som grund sätter vi igång att söka efter lämpliga kandidater. Till vår hjälp har vi LinkedIn, Facebook, välfyllda CV-databasar, annonsering och vårt stora nätverk.

Urval & intervjuer

Vi väljer ut de mest intressanta kandidaterna för en första omgång intervjuer. Under intervjuerna har vi en löpande dialog med dig som uppdragsgivare. 

Val av slutkandidat

Efter den första vändan utvärderar vi resultaten och presenterar de 3-4 lämpligaste kandidaterna för dig. Vi intervjuar tidigare chefer och medarbetare, genomför personlighetstester och talar med referenser.

Introduktion & uppföljning

En bra introduktion skapar trivsel och gör att er nya medarbetare presterar bättre. Vi ger råd och vägledning för att din nya medarbetare ska få en så bra start som möjligt.

Lär er rekrytera rätt

En lyckad rekrytering består av lika delar erfarenhet, räckvidd och hårt arbete. Boka 15 minuters kostnadsfri rådgivning för att få veta hur ni kan lyckas bättre.

Rubinos rekryteringsprocess

Behovsanalys / kravprofil för rekrytering

Vilka är ni och vem är det ni söker? För att komma igång snabbt är vi pålästa och förberedda när vi träffas för första gången. Vi tycker att det personliga mötet oerhört viktigt. Det är då vi sätter oss in i just er verksamhet och unika förutsättningar, vilket ger oss bästa möjliga förutsättningar för att hitta rätt kandidat. Resultatet av vårt möte är en kravprofil och en tidplan.

Sökning

Det är nu detektivarbetet börjar. Med kravprofilen i ena handen och förstoringsglaset i den andra sätter vi igång att söka efter lämpliga kandidater. Alla som själva försökt sig på en rekrytering vet hur svårt det kan vara att nå ut. Vår räckvidd är svårslagen – bor er drömkandidat i landet och betalar skatt så är oddsen bra att vi kan hitta honom eller henne. Till vår hjälp har vi LinkedIn, Facebook, välfyllda CV-databasar och givetvis vårt stora nätverk. Vi annonserar även vitt och brett i de medier som passar bäst för just din rekrytering.

Urval & intervjuer

Vi väljer ut de mest intressanta kandidaterna för en första omgång intervjuer. Antalet varierar men det rör sig oftast om 10-15 personer. Det är här alla år av rekryteringar kommer till sin rätt. Utmaningen är att hitta de som har störst potentialen och inte bara det längsta CV:t – något som tyvärr övervärderas av allt för många rekryterare och chefer. Branschkunskap är en fin bonus, men anställer ni någon som är smart och motiverad så kommer de snabbt lära sig det som krävs. Under intervjuerna har vi en löpande dialog med dig som uppdragsgivare. 

Val av slutkandidat

Efter den första vändan utvärderar vi resultaten och presenterar de 3-4 lämpligaste kandidaterna för dig. De sökande tas in för en andra omgång intervjuer där även du är med. Efter att ha träffat alla kandidater väljer vi tillsammans ut den / de som går vidare till den sista fasen. Här intervjuar vi tidigare chefer och medarbetare, genomför personlighetstester och talar med referenser. Till sist återstår bara det slutgiltiga valet. Vem är bäst? Vem ska du välja?

Introduktion & uppföljning

Vi vet att intentionen är god när det kommer till varje nyanställd medarbetare. Men det blir inte alltid som man har tänkt. En bra introduktion skapar trivsel och gör att er nya medarbetare presterar bättre. Vi ger råd och vägledning för att din nya medarbetare ska få en så bra start som möjligt. Efter några månader gör vi en uppföljning för att se att alla är nöjda.

Lär er rekrytera rätt

En lyckad rekrytering består av lika delar erfarenhet, räckvidd och hårt arbete. Vår beprövad process har hjälp oss genom 1.021 lyckade rekryteringar. Boka 15 minuters kostnadsfri rådgivning för att få veta hur ni kan lyckas bättre med rekrytering.

Marknadsanalytiker lön, ansvarsområden och arbetsuppgifter

För rätt person kan en unik och spännande tjänst erbjudas med en bra lön. Lönen kan variera kraftigt beroende på efterfrågan, utbildningsnivå och yrkeserfarenhet.

Marknadsanalytikers arbetsuppgifter kan innebära att du:

  • Analyserar marknaden, målgrupper, behov och kundnöjdhet
  • Identifierar potential för ökat och förändrat köpbehov
  • Rekommenderar produkt- och/eller tjänstförändringar
  • Tar fram prognoser och effektuträkningsmodeller
  • Har nära samarbete med marknadsförare och affärsutvecklare

Det kan vara problematiskt för bägge parter att sätta rätt löneanspråk. Med hjälp av vår grund från liknande rekryteringar hjälper vi er i processen.Vi ser till att den anställde får en marknadsmässig lön och att arbetsgivaren kan sätta rätt krav.

Jag vill komma igång med min rekrytering nu

Hör av dig till oss så återkommer vi inom 2 timmar

Marknadsanalytiker utbildning, erfarenhet och meriter

För att lyckas i rollen som marknadanalytiker är det viktigt att du har utbildning och erfarenheter från ekonomi, statistik, logistik eller annat analysarbete; där du

  • har utbildning inom marknadsföring och/eller företagsekonomi
  • har relevant arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, kommunikation eller media
  • behärskar svenska och engelska skriftligt och muntligt
  • har mycket goda erfarenheter i MS Office
  • har kunskap i Google Analytics, Tableau och PSS

Marknadsanalytiskt ansvar är en förmåga, och att hitta rätt analytiker är en konst

För att trivas i rollen som marknadsanalytiker är alla våra kandidater analytiska, nyfikna, kreativa, lösningsorienterade och strukturerade. De är lagspelare och är vana att hantera stora mängder data och behärskar relevanta analysverktyg. Vidare är de positiva, professionella, engagerada, kommunikativa och trivs att arbeta både med detaljer samt med ett helhetsperspektiv.

Som marknadsanalytiker via Rubino Rekrytering förväntas alla analytiker ha förmågan att arbeta både operativt och strategiskt. Som analytiker har de vanan att identifiera nya affärsmöjligheter och erbjudanden i nära samarbeten med ditt företags affärsområden.

Välkommen till Rubino, vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Rubino Rekrytering finns alltid där för företag som behöver hitta rätt person i sin rekrytering av en Marknadsanalytiker.

Folk som jobbar

Främsta styrkan hos Rubino Rekrytering är leveransen. Detta bygger mycket på att de har en väldigt bra kandidatbank eller bra kontaktnät och att det finns en stor lyhördhet och förståelse.

Thomas Holm, Country Manager, Renault Nordic AB

Rubino Rekrytering stämmer av hur det har gått och om vi tycker att allt känns bra. Om inte tar de samtalet med kandidaten och reder ut vad som brustit och därefter görs en ny återkoppling. De tar med andra ord ansvar för hela rekryteringsprocessen och är även ett stort stöd efteråt.

Madeleine Björk, HR-chef, Ensto

Vi har varit väldigt överens om vilka kandidater som är de bästa. Det har varit jättebra rekryteringar.

Clas Ljungqvist, Commercial Director, Santander Consumer Bank

Låt oss sköta er nästa rekrytering

Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag.

eller ring oss på 08-411 60 80

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.