Ensto Rekryteringar inom elbranschen åt Ensto

Ensto är ett internationellt företag inom elbranschen med 1600 anställda inom koncernen. I över 15 år har vi haft ett nära samarbete med Ensto Sverige som är ett renodlat marknadsföringsbolag med sälj, customer service och ekonomi. Ett samarbete där vi under åren lärt känna varandra väl och som bidragit till många insikter och många träffsäkra rekryteringar.

Rubino Rekrytering stämmer av hur det har gått och om vi tycker att allt känns bra. Om inte tar de samtalet med kandidaten och reder ut vad som brustit och därefter görs en ny återkoppling. De tar med andra ord ansvar för hela rekryteringsprocessen och är även ett stort stöd efteråt.

Madeleine Björk, HR-chef, Ensto

Ett mer än 15 år långt samarbete byggt på kompetens och tillit

Ensto Sveriges HR-Chef Madeleine Björk vet vad som krävs av personalen på Ensto – och vad som krävs av en rekryteringsbyrå.

Vi har jobbat med Rubino väldigt länge, i över 15 år. Vi har även jobbat med andra rekryteringsbyråer, främst större, men då har vi inte fått lika bra resultat. Det har varit mycket snack och lite verkstad. Rubino Rekrytering är mindre men de hittar alltid bra människor och det blir ett väldigt nära samarbete. Man vet att Harry Rubino alltid levererar och jag kan alltid lita till 200% på Rubino Rekrytering. Det är inte lätt att hitta rekryterare som Rubino Rekrytering.

Rekryteringsprocessen

På Rubino Rekrytering anser vi att för att få ut det mesta av ett samarbete krävs transparens, engagemang och en stor vilja att förstå sin kund. Därför strävar vi alltid efter ett så nära samarbete som möjligt där kunden känner sig delaktig och alltid är uppdaterad på vad som sker. Efter att ha samarbetat i så många år med Ensto vet vi hur bolaget fungerar och vilka personer som passar företaget, men vi är alltid ödmjuka inför varje ny rekryteringsprocess.

Rekryteringsprocessen inleds alltid med ett första möte med HR-ansvarig, den närmaste chefen och sedan Rubino Rekrytering där vi går igenom vem vi letar efter. Sedan brukar Rubino Rekrytering komma tillbaka någon dag senare med rekryteringsannonsen. Vid nästa möte går vi tillsammans igenom intressanta kandidater och väljer ut de vi vill gå vidare med och då genomföra utvalda tester. Vi brukar använda oss av MPA-tester (Master Profilanalys). Rubino Rekrytering har alltid levererat. Harry Rubino är otroligt ödmjuk och korrekt. Det finns verkligen inget dåligt att säga om dem.

Uppföljning & ansvar

Lika viktigt som att hitta rätt person för en viss tjänst är det att följa upp och säkerställa att det blev som alla tänkt sig. För alla våra rekryteringar sker en uppföljning som sedan blir ett avslut där vi önskar alla lycka till eller vidtar åtgärder.

Rubino Rekrytering stämmer av hur det har gått och om vi tycker att allt känns bra. Om inte tar de samtalet med kandidaten och reder ut vad som brustit och därefter görs en ny återkoppling. De tar med andra ord ansvar för hela rekryteringsprocessen och är även ett stort stöd efteråt.

Fler kundcase

Rekryteringspartner till Renault Nordic AB

Renault Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Renault SAS i Paris och sedan 2008 har Renault Nordic AB egen operativ verksamhet. För att behålla sin position och leverera rätt förväntningar gäller det att ha rätt personer på plats. Vi har hjälp Thomas Holm, Country Manager för Renault Nordic AB med att finna rätt kompetenser främst för säljpositioner men även servicemarknadschef.

Läs vidare

Antalis

Antalis är Europas ledande grossist inom finpapper och emballage. I Sverige har de funnits i mer än 100 år under tidigare namn Svenskt Papper och Map.

Läs vidare

Rekrytering inom fordonsfinansiering

Santander Consumer Bank är en av världens största banker. Då vi specialiserat oss på just rekrytering av säljtjänster inom marknad och fordon har vi hjälp Santander Consumer Bank att finna rätt kandidater till deras avdelning för fordonsfinansiering.

Läs vidare

Affärsförfrågan