Santander Rekrytering inom fordonsfinansiering

Santander Consumer Bank är en av världens största banker.
"Vi har varit väldigt överens om vilka kandidater som är de bästa. Det har varit jättebra rekryteringar."

Vi har varit väldigt överens om vilka kandidater som är de bästa. Det har varit jättebra rekryteringar.

Clas Ljungqvist, Commercial Director, Santander Consumer Bank

Stor branschkännedom inom fordonsbranschen

Santander Consumer Bank har tagit hjälp av oss på Rubino Rekrytering för ett flertal tjänster inom fordonsrekrytering. I 70-80 % av fallen använder de sig av en rekryteringsbyrå och den främsta anledningen är just tidsbrist och det kontaktnät som bra byråer besitter. Clas Ljungqvist, Commercial Director, fick kontakt med Harry Rubino efter en mindre bra rekryteringsprocess med en annan rekryteringsfirma och tack vare stor kompetens och branschkännedom inom fordonsbranschen fick Clas snabbt stort förtroende för Rubino Rekrytering.

Det som Harry är väldigt duktig på är att han med sin erfarenhet och kompetens från bilmarknaden själv förstår vilken kravprofil vi är ute efter på ett enkelt sätt, vilket rekryteringsfirmor som inte är verksamma inom branschen är så lyhörda för. Detta gör att de kandidater han tar fram passar in i den kravbeskrivning vi har. Vi har en samsyn där på ett bra sätt.

Ett nära samarbete i utarbetad process

På Rubino Rekrytering har vi ett stort kontaktnät och gedigen erfarenhet om vad som krävs för att hitta rätt person. Men, våra kunder är experter inom sitt företag och vet vad de vill ha. Detta betyder att för att genomföra en lyckad rekrytering är ett nära och bra samarbete viktigt. Under åren vet vi vad Clas och hans team är ute efter och vi kan snabbt komma igång med rekryteringsprocessen.

Det börjar med ett initialt möte där vi beskriver tjänsten och vad vi söker efter för person. Både kunskapsmässigt men även personlighetsmässigt så personen passar in i vår företagskultur och vårt sätt att jobba. Harry gör sedan en initial scanning på ett tiotal kandidater som vi sedan stämmer av vilka vi ska gå vidare med där Harry samlar in mer information samt gör olika rekryteringstester. Vi har varit väldigt överens om vilka kandidater som är de bästa. Det har varit jättebra rekryteringar.

Uppföljning efter några månader

Rekryteringsprocessen slutar inte för att en kandidat har skrivit på anställningsavtalet. Processen slutar efter en uppföljning där vi kan säkerställa att det blev som vi alla tänkt oss. Vi följer upp med både arbetsgivaren och kandidaten för att sedan göra en rekryteringsutvärdering.

Uppföljningen några månader senare är minst lika viktig. Vill man ha ett långsiktigt samarbete är det viktig att lära sig vad det var som misstolkades eller träffade rätt i en beskrivning.

Fler kundcase

Rekryteringspartner till Renault Nordic AB

"Vi använder främst Rubinos Rekrytering till specialistrekryteringar när vi söker någon för en tjänst som kräver en viss typ av bakgrund eller personlighet. Då är det ovärderligt med Rubinos långa erfarenhet och kontaktyta men även mycket bra referenskollar."

Läs vidare

Antalis

Antalis är Europas ledande grossist inom finpapper och emballage.

"Rubino har varit vår partner sedan starten. De känner vår företagskultur, förstår hur vi tänker och kan matcha våra behov!"

Läs vidare

Rekryteringar inom elbranschen åt Ensto

Ensto är ett internationellt företag inom elbranschen med öven 1.600 anställda.
"Vi har jobbat med Rubino väldigt länge, i över 15 år. Vi har även jobbat med andra rekryteringsbyråer, främst större, men då har vi inte fått lika bra resultat."

Läs vidare

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.