ett_perfekt_cv
Artiklar

Tips för att skriva ett perfekt CV

Ett perfekt CV ska kommunicera dina kunskaper, kvalifikationer och intressen att utföra särskilda tjänster enligt kraven för den utannonserade tjänsten. Som verktyg måste ditt CV vara effektivt och kraftfullt för att få den önskade effekten. Forma din profil på bästa möjliga sätt för att fånga arbetsgivarens uppmärksamhet.

Öka framgången i ditt jobbsökande
Du kan bli mer framgångsrik i ditt jobbsökande med hjälp av ett perfekt genomtänkt CV. Det gör du lättast genom att använda dig av ett CV-mall som närmast uppfyller alla givna riktlinjer och egenskaper.

Kommunikationsverktyg
Hantera ditt CV som ett effektivt kommunikationsverktyg, som introducerar dig för företaget. Skapa ett perfekt intryck genom att använda ditt CV i alla tänkbara lägen.

Ödmjuk, artig och bestämd
Använd effektiva och kraftfulla fraser samt uttryck för att lyfta upp dina kunskaper och prestationer inom området. Var ödmjuk, artig, och konsekvent samt ge relevanta detaljer. Var försiktig så att du inte skapar en röra av idéer och information. Låt uttrycken tala för din positiva attityd och att du har bra kompetens att hantera de relevanta uppgifterna.

Organiserad, professionell och kortfattad
Genom att vara professionell och organiserad när du presenterar din erfarenhet och talang får du lättast resultat. Underskatta inte behovet av ett väl utformat format. Det ökar läsbarheten och tydliggör presentationen. Komprimera din profil så att du tillgodoser de aktuella behov som annonsen tar upp.

Välplanerad
Ansträng dig för att underlätta ditt jobbsökande. Planera olika åtgärder beroende på vilka jobberbjudanden du läser. Försök också att definiera dina karriärmål för respektive erbjudande. En välplanerad jobbsökningsprocess kommer med all säkerhet förbättra ditt jobbsökande och ge fler intervjuer.

Spara tid

Gå igenom olika CV-mallar, exempel och tips och välj den bästa som passar in för dina planer. På så sätt skapar du den mest omfattande och kraftfulla CV som leder till intervju. Det kommer även att hålla dig på rätt spår och fokuserad på målet med ditt CV, din profilsammansättning mm.

Anpassning
Anpassa CV formatet enligt tjänstens krav och behov. Med en sådan anpassning kommer du att lägga perfektion till din profil, och kommer säkert att ge dig några ytterligare fördelar.

Smart och relevant
Tillsammans med tillgängliga CV-mallar och tips, samt det aktuella företagets kravprofil utformar du ett perfekt CV. Det ger konsekvens och relevans till ditt CV.  Det kommer även att förbättra kvalitén på ditt CV, vilket i slutändan kommer att ge effekt i ditt jobbsökande. Läs annonsen noggrant och anpassa texten för att skapa ett perfekt CV som ökar dina chanser till att få jobbet.

Besök även online CV-sajter för att få hjälp med att stärka det professionella formatet och utformningen så att det blir anpassat till innehållet.

Att undvika
Söker du ett jobb som t ex säljare, ha inte med onödiga meriter som att du jobbade som städare efter gymnasiet. Likaså om du har en universitetsutbildning, så behöver du inte nämna någon annan utbildning. Plocka bara fram det som är relevant oavsett om det blir luckor i ditt CV. Personliga intressen kan läggas som en paragraf i det personliga brevet.

Vägledning och hjälp
Är du medlem i en fackförbund, t ex Unionen, så ingår CV-granskning som medlemsförmån. Du som är medlem får både ditt CV och personliga brev granskat av Unionens proffs inom fem arbetsdagar, även på engelska. Du får tydliga tips på hur du gör dina ansökningshandlingar ännu vassare och får konstruktiv feedback

Behöver du hjälp med att skapa ett perfekt CV – kontakta gärna oss på Rubino för att se om vi kan erbjuda ett coachingprogram med genomgång av ditt CV, intervjuträning samt vägledning om de bästa sökvägarna.

Övrigt
Håll även utkik efter kommande seminarier på vår hemsida där vi bl a tar upp exempel på olika CV men även fallgroparna och hur du undviker dem. Vi kommer i samband med att vi ordnar seminarier, filma dessa för vår kommande YouTube kanal som du kan titta på och få ytterligare hjälp med att utforma innehållet i ditt CV.

Så ha som regel att ofta besöka Rubinos hemsida för att ta del av de senaste nyheterna och tipsen som kan vara till hjälp i ditt jobbsökande.

Lycka till!

Läs även:
Tips för att skriva ett perfekt personligt brev
Jobbintervju – 8 tips på hur du lyckas

Så, om du inte redan har gjort det – registrera dig och ditt CV på Rubinos hemsida, sök ditt drömjobb och med ovan tips förbereder du dig för en toppen intervju.  Är det dags för dig att byta upp dig till nästa steg i karriären? Genom jobbcoaching hjälper vi dig att identifiera ditt nästa karriärsteg, kommunicera din unika kompetens och att skapa en marknadsplan fram till drömjobbet. Kontakta oss på Rubino Rekrytering så kan vi berätta mer.