5 frågor om Interim Management

  • Dela artikeln

Gillade du artikeln? Få likande artiklar direkt i din mailbox!

Våra nyhetsbrev om rekrytering skickas ut ca 12 gånger per år. Du kan när som helst avregistrera dig och dina uppgifter är säkra hos oss.

Rubino Interim hjälper företag att snabbt hantera tillfälliga behov av chefer och specialister. Hur det fungerar och vad som krävs för att få ett uppdag får du svar på nedan.

Hur fungerar Interimsuppdrag?

Som Interimare är du en konsult som har en gedigen bakgrund inom ett eller flera områden och gillar att arbeta med ett specifikt uppdrag under en begränsad tid. Du uppskattar förmodligen att se nya organisationer, arbeta hårt och fokuserat på ett uppdrag för att sedan ha möjlighet att ta det lite lugnt innan nästa uppdrag. Många väljer att styra uppdragen så att de har lite längre ledigt under sommar och jul/nyår.

Vilka roller är vanliga inom interim?

Chefsbefattningar främst inom ekonomi följt av HR och sedan managementroller som CEO, COO, CCO mm är absolut vanligast. Men även inom försäljning får vi interimsuppdrag när kunden t ex lanserar en ny produkt och behöver extra resurser under en begränsad tid.

Vad krävs för att ta interimsuppdrag?

Oftast krävs det att du har ett eget bolag och att du har en historik där du har specialiserat dig inom det område du tänker ta uppdrag. Naturligtvis kan uppdragen vara av olika karaktär där du ibland gör ett utredningsarbete och ibland där du ”vikarierar” under en period.

Hur lång tid tar det att tillsätta ett interimsuppdrag?

Själva tanken med en Interimskonsult är att det ska gå fort och normalt går det på ca 5 dagar. Vid mer exekutiva roller kan det ta 10 dagar.

Hur går jag tillväga för att ta ett uppdrag via Rubino Interim?

lämnar du en spontanansökan och anger ”Interim” som intresse. Därefter kontaktar vi dig och träffar dig på en öppen intervju eller i samband med att vi har ett uppdrag där du skulle passa.

Intresserad av att veta mer?

Läs mer om vår tjänst Rubino Interim eller hör av er till Fredrik Englund:
070-612 65 65, fredrik.englund@rubino.se

Låt oss sköta er nästa rekrytering

Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag.

eller ring oss på 08-411 60 80

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.