Varje uppdrag är unikt, men vi har en beprövad process

En rekrytering är utmanande för alla som är inblandade. Vi skapar en positiv, trygg och vänlig upplevelse både för dig som söker kompetens och för dig som söker ett jobb. Vår process skapar struktur, förutsägbarhet och kvalitet.

Uppstartsmöte - Tidplan och kravprofil

Vilka är ni och vem är det ni söker? För att komma igång snabbt är vi så klart pålästa om er och förberedda vid vårt första möte. Vi sätter en tydlig tidplan för processen och tar gemensamt fram en kravprofil som passar för rollen, er organisation, er kultur och så klart era framtida ambitioner och mål. Vi lägger gärna tid på att prata med fler relevanta personer i er organisation för att få en bra bild av era behov.

Det är viktigt för oss att förstå vilka ni är för att hitta rätt kandidat som kan utveckla och utvecklas med er men också för att vi ska kunna representera er på bästa möjliga sätt.

Presentation bruttolista

Vi presenterar ett första större urval av kandidater. Detta steg är viktigt för att kunna stämma av med dig att vi är på rätt väg och att vi har förstått uppdraget korrekt. Det är också viktigt för att du som kund ser vilken typ av kandidater som har sökt tjänsten och som finns tillgängliga. Eventuellt justerar vi annonsen lite och kanske uppdaterar serachstrategin baserat på din input.

Urval och Intervjuer

Vi väljer ut de mest intressanta kandidaterna för en första omgång intervjuer. Det är här vår långa erfarenhet blir avgörande. För oss är det viktigt att utöver att hitta rätt kandidat enligt kravprofilen också hitta de som har störst potential för utveckling.

I kontakten med kandidaterna är respekt, vänlighet och professionalitet viktigt. Personlig integritet är viktigt för oss och vi tar kraven från GDPR på största allvar.  Du kan läsa mer om det i vår integritetspolicy

Kandidatpresentation

Vi presenterar 3-4 kandidater som vi rekommenderar att kunden träffar. Vi deltar gärna i dessa intervjuer om det finns önskemål om det.

Intervjuerna hålls med fördel på vårt kontor i centrala Stockholm för att säkerställa kandidaternas  konfidentialitet.

Efter att ha träffat alla kandidater väljer vi tillsammans ut de som går vidare till den sista fasen.

Tester - som komplement

Tester är inte allt men är ett bra komplement i rekryteringsprocessen. Det viktiga är att testa kompetenser utifrån strategi och mål. Det som är intressant är att utifrån arbetsuppgifter, och vilka mål som skall uppnås, matcha detta mot kandidatens kompetens.

I alla våra rekryteringsprocesser ingår personprofilanalysen Master MPA av slutkandidater men vi har lång erfarenhet andra testverktyg för att testa bland annat logisk förmåga, potential motivation och beteenden. Här kan du läsa mer om våra testverktyg.

Slutintervju och Case

Vi rekommenderar alltid både kandidater och kunder att träffa varandra vid ett flertal gånger. Det är av största vikt för alla parter att känna sig trygga med en ny medarbetare eller anställning.

Vid slutintervjun finns resultatet klart från testerna och återkoppling ges då om det inte gjorts tidigare. Utestående frågor kring anställning, bolag kan diskuteras och eventuella frågetecken rätas ut.

Vi rekommenderar också att kandidater som är aktuella för seniora tjänster får presentera ett case. Det ger oss större insikt i kandidatens kompetens och relevans för tjänsten. Det ger också kandidaten större insikt i företaget och vad rollen kommer att innebära.

Referenser och bakgrundskontroll

Avslutningsvis intervjuar vi 3-4 referenser för att få ytterligare information och bekräftelse på kandidatens  förmåga och kompetens.

Vi gör alltid en första kontroll i publika baser (Lexbase) inför varje intervju. Vid önskemål genomför vi ytterligare bakgrundskontroll på slutkandidat. Vi kartlägger då bolagsengagemang, betalningsanmärkningar, och brott-och civilmålsprocesser.

Anställning

Slutligen kommer arbetsgivare och kandidat överens om anställning. Här är vi gärna behjälpliga med HR-kompetens och övrigt stöd.

En bra introduktion skapar trivsel och gör att den nya medarbetaren presterar bättre. Vi ger råd och vägledning för att din nya medarbetare ska få en så bra start som möjligt. Efter några månader kontaktar vi både den nyanställde och dig för att säkerställa att alla är nöjda