Commercial Manager till Wattif EV Sverige

Logo Wattif.png

Forma framtidens hållbara laddningsinfrastruktur för elbilar med Wattif EV!

Wattif EV söker nu en driven och passionerad Commercial Manager för att leda och driva deras försäljnings- och tillväxtstrategi på den svenska marknaden. Deras mission är att driva och påskynda utvecklingen av en problemfri laddningsinfrastruktur för elbilar och erbjuda nyckelfärdiga lösningar för fastighetsägare och parkeringsplatser över hela världen.

Om Wattif EV:

Wattif EV är en pionjär inom den elektriska fordonsbranschen med insikt och erfarenhet från sitt norska ursprung, där huvuddelen av alla nya bilförsäljningar är elbilar. Med deras unika expertis har de identifierat den globala bristen på laddningspunkter för elbilar och är fast beslutna att möta den förväntade exponentiella efterfrågan genom att erbjuda lösningar med finansiering, drift, underhåll och lönsamhetsalternativ.

Ditt ansvar som Commercial Manager:

Som Commercial Manager på Wattif EV Sverige har du en nyckelroll i att leda och driva tillväxten i Sverige mot uppsatta mål. Du har fullt PnL-ansvar för Sälj och Marknads-avdelningen och säkerställer att säljstrategier är i linje med den övergripande affärsstrategin.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

 • Utveckla och genomföra en kraftfull sälj- och marknadsplan som stöder Wattifs övergripande vision och strategi.
 • Bygga och leda säljorganisationen för att nå uppsatta försäljningsmål, genom coaching, motivering och uppföljning av medarbetare.
 • Skapa en tydlig plan och taktik för att identifiera och bearbeta nya potentiella kunder samtidigt som du stärker våra befintliga kundrelationer.
 • Ansvara för att regelverk och riktlinjer följs och implementeras både internt och externt.
 • Genomföra konkurrentanalyser och marknadsanalyser för att säkerställa att Wattif’s konkurrenskraft på den svenska marknaden.
 • Utveckla och förädla prismodeller.

Personliga egenskaper vi söker:

Vi söker en person som brinner för hållbarhet och eldriven mobilitet och som har en stark vilja att driva förändring. Du är en proaktiv och inspirerande ledare som trivs med att leda genom exempel. Din affärsmässiga skärpa kombinerat med din passion för att bygga långsiktiga relationer kommer att vara nyckeln till din framgång i rollen som Commercial Manager.

Kvalifikationer och erfarenhet:

 • Relevant akademisk examen inom försäljning, marknadsföring, ekonomi eller motsvarande.
 • Minst 5 års erfarenhet inom försäljning, affärsutveckling eller liknande områden, med bevisad framgång i att nå och överträffa försäljningsmål.
 • Förståelse för den elektriska fordonsbranschen och dess utmaningar, med förmågan att anpassa vår portfölj för att möta kundernas krav.
 • Utomordentlig kommunikations- och förhandlingsförmåga med förmågan att bygga starka samarbeten på alla nivåer.
 • Starka analytiska färdigheter och förmåga att omvandla data till insikter och åtgärder.
 • Ledarskapsfärdigheter för att bygga, motivera och coacha ditt team mot framgång.
 • Om du har en passion för hållbarhet, teknologi och vill vara en del av en dynamisk organisation som är dedikerad att göra en verklig skillnad, så väntar vi på att få höra från dig!

Anställningsvillkor:

Tjänsten är en heltidsanställning med placering på vårt huvudkontor i Saltsjöbaden, Stockholm. Vi erbjuder konkurrenskraftig lön och förmånspaket.

Hur du ansöker:

Är du redo att vara en del av den gröna fordonsrevolutionen och forma framtidens hållbara laddningsinfrastruktur?

I denna rekrytering samarbetar Wattif EV med Rubino Rekrytering och vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Hanne Rubino på 0739-015 911. 

Vi ser fram emot att höra hur du kan bidra till vår mission på Wattif EV!

Om Wattif EV:

Wattif är en dynamisk och innovativ organisation med huvudkontor i Bergen, Norge, och verksamheter i flera länder inklusive Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike och Norden. De arbetar för en grönare framtid genom att möjliggöra en problemfri laddningsinfrastruktur för elbilar. Läs mer på: www.wattif.com

Välkommen att bli en nyckelspelare hos Wattif EV och vara med och påverka framtidens eldrivna mobilitet!

Bild Wattif.jpeg