Head of Sales till European Furniture Group

efg_2019_black_1920x1080.png

Vill du vara en del av att driva några av branschens starkaste varumärken? Vill du vara med och skapa arbetsplatser som prioriterar välbefinnande och produktivitet i Sverige och internationellt?

Om oss:

European Furniture Group är en av Nordens ledande möbelproducenter. Vi designar, utvecklar och producerar möbler för kontor och offentliga miljöer under varumärkena EFG och Savo. EFG erbjuder ett komplett utbud av flexibla och hållbara möbler för alla typer av arbetsmiljöer. Savo är vårt premiumvarumärke för kontorsstolar. Våra produkter säljs via auktoriserade återförsäljare, partners och interiörspecialister. Läs mer om oss och våra produkter på www.efg.se samt www.savo.com

Om rollen:

Som Head of Sales kommer du ha det övergripande ansvaret för försäljningen av varumärkena EFG och Savo i Sverige och internationellt. Förutom att utveckla, genomföra och följa upp försäljningsplanen säkerställer du också att den stödjer företagets övergripande mål och långsiktiga försäljningsstrategi. Du ansvarar för försäljningsorganisationen om 10 medarbetare och för att driva och entusiasmera säljteamet till att nå och överträffa våra försäljningsmål. Rollen ingår i ledningsgruppen och rapporterar till CEO.

Vem vi söker:

Vi letar efter en passionerad och driven ledare inom försäljning och affärsutveckling. Du är strukturerad och resultatinriktad, har hög arbetskapacitet och en förmåga att inspirera och motivera dina kollegor och medarbetare till framgång genom att vara en god förebild. Har du dessutom erfarenhet i branschen och ett nätverk av återförsäljare och inredningsarkitekter är det meriterande.

Ansvarsområden:

 • Utveckla, genomföra och följa upp försäljningsplanen i linje med företagets övergripande mål och strategi.
 • Skapa och utveckla strategiska relationer med befintliga kunder och utöka vårt samarbete med dem.
 • Utveckla nya affärsrelationer med både befintliga och potentiella kunder.
 • Leda försäljningsteamet och utveckla, inspirera och följa upp dina medarbetare och skapa goda förutsättningar för samordning med andra relevanta funktioner såsom kundservice, marknadsavdelning och produktion & logistik.
 • Utveckla och säkerställa effektiva processer.
 • Delta i och leda arbetet med ramavtal och större projekt.
 • Delta i och samordna evenemang och utställningar för att marknadsföra våra varumärken och produkter.

Kvalifikationer och erfarenhet:

 • Akademisk examen inom ekonomi eller marknadsföring.
 • Minst 5 års erfarenhet av att framgångsrikt leda försäljningsorganisationer inom B2B-försäljning.
 • Branscherfarenhet inom kontor, inredning och/eller design är meriterade liksom arbete mot föreskrivande led och återförsäljare.
 • Erfarenhet av internationellt arbete.
 • Starka kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.
 • Goda kunskaper i MS Office-paketet och erfarenhet av att arbeta strukturerat i CRM-system.
 • B-Körkort.

Tjänsten är en heltidstjänst och du arbetar med regelbundna resor inom och utom landet. Närhet till något av våra kontor Stockholm, Göteborg eller Tranås är därför fördelaktigt.

I denna rekrytering samarbetar European Furniture Group med Rubino Rekrytering. För frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hanne Rubino, +46 739 015 911.

Vi erbjuder en arbetsplats som värdesätter mångfald och strävar efter att skapa en inkluderande miljö för alla anställda. Organisationen är platt och präglas av nyfikenhet och utveckling. 

Välkommen med din ansökan!

EVO_location_03_Group of chairs_02_no_layers_LR.jpg