Näringspolitisk utredare/analytiker till Svenska Taxiförbundet


image001.pngNäringspolitisk utredare/analytiker till Svenska Taxiförbundet

Svenska Taxiförbundet är inne i en spännande utvecklingsfas och nu vill vi stärka organisationen med en näringspolitisk utredare/analytiker.

Som näringspolitisk analytiker/utredare är du en viktig del i Förbundets arbete i syfte att påverka politiska beslutsfattare, opinionsbildare och andra intressenter.

Svenska Taxiförbundet verkar för en sund och blomstrande taxinäring som ska bidra till en hållbar utveckling. I konkurrens på lika villkor ska taxi vara den mest säkra, effektiva och miljöanpassade resetjänsten i framtidens mobilitet, inte minst som attraktivt komplement till kollektivtrafiken.

Uppdraget

I rollen som näringspolitisk utredare/analytiker ingår att vara Förbundets VD-, Jurist- och Kommunikationsfunktion behjälplig med att driva förbundets näringspolitiska frågor där taxinäringens konkurrens på lika villkor ligger högt på agendan. Du kommer även att arbeta tätt ihop med Förbundets Governmental and Regulatory Affairs funktion med Public Affairs.

Arbetsuppgifter

  • Omvärldsbevakning och faktainsamling
  • Författa skrivelser och remissvar
  • Bistå Förbundets VD- Jurist- och Kommunikationsfunktioner med analyser och faktaunderlag, samt vara behjälplig med remissunderlag och pressmeddelanden
  • Arbeta tätt med Förbundets Governmental and Regulatory Affairs funktion med Public Affairs

Vem är du?

För att lyckas i rollen ska du trivas med att arbeta självständigt i ibland ett högt tempo med snabba förändringar och kunna bygga relationer med intressenter och kollegor. Du har ett utvecklings-orienterat förhållningssätt och trivs med att ta egna initiativ och driva branschfrågor framåt. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och näringspolitik, och har gärna erfarenhet av att arbeta med opinionsbildning.

Som person är du lösningsorienterad, professionell och prestigelös. Du är en teamspelare och har också förmåga att arbeta självständigt. Vi söker dig med hög personlig integritet.

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk examen i nationalekonomi eller statskunskap samt vara insatt i de frågor som berör taxinäringen.

Varför ska du arbeta för Svenska Taxiförbundet?

Taxibranschen är ständigt aktuell för samhället eftersom efterfrågan på transport alltid kommer finnas på agendan. Vi på Förbundet verkar för att samhället ska vara tillgängligt för alla, oavsett om du bor i städer, landsbygd eller har en funktionsnedsättning.

Svenska Taxiförbundet företräder Sveriges taxiföretag. Bakom oss står 168 beställningscentraler med 3300 anslutna taxiföretag och cirka 7280 fordon. Kansliet består av 6 medarbetare, varav 2 är konsulter. Vi på kansliet arbetar tillsammans för att nå våra mål genom att engagera varandra, bolla idéer och driva projekt framåt. Samtliga medarbetare har ett gemensamt ansvar för att arbeta med myndighetskontakter, lobbying, PR, information samt ha kontakt med våra medlemsföretag.

Genom att arbeta på Förbundet kommer du få utrymme för egna initiativ, möjlighet att bygga upp ett kontaktnätverk och utveckla din kreativa ådra.

Vill du veta mer om tjänsten, är du välkommen att kontakta Henrik Nordh på 076-394 22 04 alternativt Harry Rubino på 0733-763930. Ansöker gör du snarast via www.rubino.se

Välkommen med din ansökan!