Ekonomichef till Hectronic, Uppsala

Hectronic logo.jpeg

Trivs du i en bred roll med både strategiska och operativa frågor? 

Vi söker en ekonomichef till Hectronic, som är Nordens ledande designer och tillverkare av datorer för inbyggda system.

Som Ekonomichef har du det övergripande ansvaret för både redovisning och ekonomistyrning och ansvarar för en väl fungerande avdelning med två personer, en senior redovisningsekonom och en ekonomiassistent. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för ekonomi, uppföljning och redovisning samt ledning av ekonomiteamet
  • Ansvarig för hela bokslutsprocessen, inklusive månadsrapportpaket med kommentarer till HK i Storbritannien
  • Arbeta nära VD som affärspartner och bidra till kommersiella och operativa frågor
  • Utveckla och ansvara för ekonomistyrningen, följa upp volymer och marginaler
  • Månatliga och kvartalsvisa Business Reviews
  • Hantera budget och prognos
  • Internkontroll
  • Ta yttersta ansvaret för hanteringen av likviditet och rörelsekapital
  • Ansvara för vissa HR-frågor
  • Ledningsgruppsarbete

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har flerårig relevant erfarenhet. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat i en liknande roll i ett medelstort företag i en internationell miljö. En annan lämplig bakgrund kan vara att du idag är Redovisningschef och vill ta nästa steg. Det är viktigt att du har goda kunskaper i redovisning och K3. Har du arbetat i storbolag tidigare och har erfarenhet av finansiell rapportering i internationellt bolag och/eller är van vid IFRS är det meriterande. Branscherfarenhet ses också som positivt.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som, liksom oss, trivs i en entreprenöriell och trevlig arbetsmiljö. Ansvaret är brett och ställer stora krav på analysförmåga, struktur och ledarskap. Rätt person kan agera självständigt och hantera de strategiska frågorna, samtidigt som man alltid har full kontroll på de ekonomiska detaljerna.

Vad erbjuder Hectronic dig?
Hos oss trivs medarbetarna, har kul ihop och många har jobbat länge i bolaget. Kvalitet och bra processer är viktigt för oss och vi är ISO-certifierade. Kulturen definieras av teknikintresserade, kompetenta och jordnära medarbetare. Välkommen till våra trevliga, nybyggda lokaler där vi erbjuder parkering både för el- och bensinbilar. Här finns också duschmöjligheter för den som t ex vill cykla.

Placeringsort: Uppsala

Om Hectronic:
Hectronic är Nordens ledande designer och tillverkare av datorer för inbyggda system. Vi levererar till medelstora och stora industriföretag i olika sektorer över hela världen. Hectronics produkter är marknadsledande när det gäller prestanda, storlek och låg energiförbrukning och används inom försvar, transport, sjöfart, medicin och telekommunikation. Hectronic omsätter ca 250 miljoner SEK och har ca 30 anställda. Hectronic ägs av den internationella koncernen discoverIE Group PLC som är börsnoterade i Storbritannien.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hectronic med Rubino Rekrytering. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Harry Rubino på 0733-763930 alt VD Henrik Nordh på 0763-942204. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. 

Välkommen med din ansökan!