Operations Manager/Inköpschef, Uppsala

Vi söker för uppdragsgivares räkning en Operations Manager/Inköpschef med tyngdpunkt på inköp av elektronikkomponenter i Uppsala.

logo_rubino.png

Vår uppdragsgivare är en väl etablerad aktör inom elektronikindustrin som söker en dedikerad driven och affärsorienterad ledare med ansvar för i första hand inom inköp och sourcing.
Rollen är främst strategiskt men från tid till annan också operativ då teamet är kunnigt, väl sammansvetsat och samarbetar över gränserna. Inköpen är i första hand från Asien: Kina, Thailand och Taiwan. En stor fördel, kanske avgörande är att rätt person har erfarenhet av att ha rest och och förhandlat på plats bland leverantörer inom elektronik. Rätt person har kunskap och förståelse i vad som driver kostnader vid tillverkning av de komponenter vi köper för att säkerställa kostnadsbilden.

I rollen så planerar man, organiserar och följer upp inköpsarbetet både ur ett projektperspektiv och ur ett affärsperspektiv samt utvärderar och upprätthåller leverantörer utifrån ett kvalitetsperspektiv Du är en god förhandlare och gör löpande analyser av eventuella nya leverantörer och förhandlar direkt om det finns affärsmöjligheter som är av nytta för vår uppdragsgivare. Du arbetar dagligen i vårat affärssytem Pyramid och driver processer för utveckling i affärssystemet. Du rapporterar till VD och deltar aktivt i ledningsgrupp.

I rollen så samarbetar du även nära vår säljavdelning för att säkerställa pris, leverans och kvalité för våra kunder. Man leder och ett drivet och kunnigt team om 8 personer.

Vi ser att du är en tydlig ledare med eget driv och affärsmässighet som ledstjärna. Du har ca 5 år erfarenhet av en likande roll sedan tidigare och har universitet alternativt gymnasieutbildning med teknisk, elektronikinriktning. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift, mandarin är extra meriterande. Du har körkort och kan resa i tjänsten.

Vår uppdragsgivare är en framgångsrik aktör som ingår i en internationell koncern som levererar lösningar inom elektronik till svensk tillverkningsindustri. Vi är 35 personer som sitter nya lokaler i Uppsala och omsätter ca 250 MSEK. I rollen så rapporterar man till VD. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Harry Rubino på 0733-763930.