Key Account Manager till Glen Dimplex Nordic, placering Stockholm

GDHV logo.png

Glen Dimplex Nordic, del av Glen Dimplex Group söker en driven och engagerad Key Account Manager med placering i Stockholm / Täby.

Glen Dimplex Nordic är en del av Glen Dimplex Group; en av världens ledande tillverkare och leverantörer av värmeprodukter, ventilation, hushållsapparater och kylutrustning för industri och hushåll. Gruppen är privatägd och omsätter ca 2 miljarder euro per år och har 8000 anställda i mer än 30 produktions- och försäljningsföretag i 17 länder. 

Glen Dimplex Nordic är en del av divisionen Heating and Ventilation med det Nordiska huvudkontoret i Trondheim, Norge. Övriga Nordiska kontor finns i Oslo, Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Företaget har totalt 33 anställda. Produkterna marknadsförs och säljs under kända varumärken som bl.a Nobö och Dimplex över hela världen.
Den Nordiska organisationen hanterar försäljning, support, marknadsföring samt finans och logistik. Produktion sker främst i koncernens fabriker på Irland.

I rollen som Key Account Manager på Glen Dimplex kommer du att i första hand att bearbeta Installatörer, Konsulter, Husbyggare samt Grossister. Bearbetningen kommer att fokuseras på i första hand av nya kunder men kommer även att innefatta att underhålla och utveckla befintliga kunder. Du bor företrädesvis i Stockholmsområdet och rapporterar direkt till vår Country Manager. 

För att lyckas vill vi att du har dokumenterad bakgrund inom försäljning till våra målgrupper samt stor förståelse för komplexa lösningar inom elektrisk värme och/eller ventilation.
Då säljprocessen i många fall kan vara längre så ska rätt person vara uthållig i sin profil för att kunna bygga och utveckla relationerna med våra kunder på lång sikt. Viktiga egenskaper i sammanhanget är att man måste vara uthållig, självgående samt vara lösnings-och resultatorienterad. Din arbetsstil skall präglas av hög frekvens och kvalitet i säljmötet som i vår värld är inriktat mer på lösningen Glen Dimplex kan erbjuda, snarare än produkten.

Du skall vara van vid att planera din arbetstid och arbeta självständigt och framåtriktat. Detta för att vara påläst och förberedd inför dina kundmöten för maximal effektivitet både för dig och för kunden. Du är positiv och resultatorienterad i din personlighet och alltid angelägen av att nå dina mål och vet vad som krävs för att nå dom. Du är flytande i svenska samt koncernspråket engelska i tal och skrift och har givetvis körkort och kan resa i tjänsten. Har du dessutom kunskap inom digitala plattformar och web handel så är det meriterande. Vi ser även gärna fler kvinnliga sökanden till denna befattning.

Vi erbjuder ett spännande arbete i en bransch som är expansiv och dynamisk. Du dokumenterar ditt arbete i vårt CRM system Super Office. Ditt arbete skall präglas av: fältarbete, utbildningar och möten med kunder. Fast marknadsmässig lön och tjänstebil samt de verktyg som behövs i ditt arbete erbjuds till rätt person.

Glen Dimplex befinner sig i en spännande fas där vi förbereder oss för en ständigt föränderlig marknad. Vi har redan tagit många steg från de «traditionella» försäljningsmetoderna i branschen och har ett ständigt nytänk på hur vi blir en ännu viktigare samarbetspartner för våra kunder. Framtiden är elektrisk och digital där våra lösningar tillsammans med den nya teknologin är i framkant, framförallt miljömässigt.Vår målsättning är att vara den smartaste leverantören inom värme- och ventilationslösningar anpassade till den Nordiska marknaden. Läs mer på: glendimplex.se

Ansöker gör du via rubino.se. Vår målsättning är att ha denna process klar snarast. Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande under sommaren men kalla på intervjuer under första delen av augusti. 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Harry Rubino i denna rekrytering på 0733-763930.

Välkommen med din ansökan!