VD till Airam AB

Airam har sedan starten 1921 jobbat med ljuskällor och belysningsprodukter med hög kvalité. Med stark förankring som finskt familjeföretag har vi sedan starten jobbat med utveckling, produktion, sourcing och marknadsföring av ett omfattande sortiment av belysningsarmaturer, ljuskällor och fritidsprodukter, för såväl konsument som proffs.
Airam’s ledord är prisvärda, genomtänkta och installationsvänliga produkter som inspirerar till rätt ljussättning, på rätt plats, i såväl offentliga rum som i privata bostäder.
Verksamheten i Sverige startade redan 1974 då under företagsnamnet EGMA AB med basen i Häradsbäck i Småland. Under många år var vi generalagent för MEGAMAN som anses som pionjärer inom LED-belysning.
År 2011 förvärvade AIRAM OY den svenska verksamheten och 2015 byttes även företagsnamnet till AIRAM AB. Läs mer på www.airam.fi

VD till Airam AB

Airam_logo.svg.png

Airam AB söker VD till den svenska verksamheten.

I rollen som VD på Airam AB så kommer rätt person att driva, utveckla och leda verksamheten framåt. Du verkställer ägarnas samt styrelsens målsättningar och beslut och rapporterar till styrelsen och koncern VD.

Huvudsakliga uppgifter och ansvarsområden:
– Sjösätta och driva styrelsens strategier och planer för framtiden
– Vara föredragande och ta fram beslutsunderlag för styrelsen
– Delta i koncernens strategiska utveckling
– Bygga ett starkt Airam i Sverige
– Samarbeta med samt driva och utveckla sälljorganisationen
– Identifiera och bearbeta nya affärsmöjligheter
– Bygga långsiktiga relationer med nyckelkunder
– Fullt ansvar för verksamhetens resultat och intäkter

Personliga egenskaper:
– Du har en stark kommersiell och för området adekvat bakgrund på företagsledande position.
– Du har en bra känsla för affärer och en god strategisk ådra samt ett genuint intresse av att leda en organisation genom engagemang och ett tryggt ledarskap
– Du skall kunna driva verksamheten självständigt men agera som medlem i ett internationellt team för att bygga ett starkt Airam inför framtiden
– Du har ett starkt driv och vara uthållig för att kunna uppnå satta mål samt van i att coacha, målstyra, följa upp dina medarbetare i en positiv anda
– Du är en tydlig och kommunikativ ledare
– Du förstår värdet i att ha och förmåga att utnyttja en stark organisation och support i moderverksamheten
– Du behärskar Svenska och Engelska obehindrat i tal och skrift, Finska är meriterande samt körkort och kunna resa i tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tidigare meriter inom området i denna tjänst.

Airam erbjuder en spännande tjänst för rätt person med produkter i framkant både avseende tekniskt och avseende kvalité. Vi har ett trevligt kontor och showroom i Stockholm/Årsta, säljorganisationen utgår från hemkontor i de flesta fallen.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Harry Rubino på 0733-763930.

Ansöker gör du snarast!

Välkommen med din ansökan!