Acal BFi Nordic AB söker en Field Sales Engineer

Acal-260.png

Acal BFi Nordic AB är en ledande leverantör med egen specialistkompetens inom design, försäljning och marknadsföring av tekniklösningar inom definierade områden. Vi representerar internationella leverantörer av 2G/3G/4G-produkter för Internet of Things (IoT), M2M och mobilt bredband samt molntjänster, RF-moduler & -komponenter, sensorer, strömförsörjning, optronik och system på kretskortnivå.

ACAL BFi levererar tjänster till ledande B2B-kunder på en mängd olika marknader. Med vår väl definierade produktportfölj kan ACAL BFI att erbjuda lösningar som möter kraven hos de mest krävande tillämpningar. Företagets mål är nu att fortsätta att växa och ta marknadsandelar i branschen och söker nu en driven 

Säljare (Field Sales Engineer) : Hardware, software and solutions for Wireless & IoT

Vi söker en teknisk säljare som skall driva försäljningen av vårt sortiment av hårdvara, mjukvara och tjänster.

Produktområdet är ”Wireless Communications & IoT” vilket huvudsakligen omfattar trådlös kommunikation över mobilnäten – 2G/3G/4G/5G, LTE, NB-IoT, LPWA – , WiFi, Bluetooth och GNSS.

  • Hårdvara : främst moduler för integration i kundens system men även färdiga routrar och gateways.
  • Tjänster : Molnplattform & Mobilabonnemang (Cloud & Connectivity).
  • Mjukvara : Vi säljer normalt inte mjukvara utan detta ingår som en mycket viktig del i produkten, och levereras tillsammans med, eller är nära kopplad till, hårdvaran. Några exempel är AT-kommandon, Linux-SDK, Application frameworks, web. Vanligt inom embedded-delen är Linux eller någon form av RTOS.
  • Sierra Wireless är en av världsledarna inom sitt område. Acal BFi är preferred partner och har haft ett nära samarbete med Sierras kommersiella och tekniska personal sedan mer än 15 år.

Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer, en akademisk examen inom mjukvara, elektronik eller motsvarande, men du kan även ha förvärvat dig kunskaper inom dessa områden på annat sätt. Kunskaper i C, C++, bekant med operativsystemen Linux, Windows och drivrutiner för dessa, TCP/IP och Utvecklingsverktyg. En lämplig bakgrund är erfarenhet av att sälja IT-produkter och tjänster till industri- och tjänsteföretag. Erfarenhet av embeddedsystem och hårdvaruförsäljning (elektronik, RF) är en fördel men inget krav. Kunskaper om kommunikationssystem som cellulära (2G, 3G, 4G), Bluetooth, WiFi, ISM-bandsradio är meriterande.

Som person är du en lösningsinriktad, noggrann och kommunikativ person med ett gediget teknikintresse. Du har tidigare erfarenhet av fältsälj med goda resultat och vill utvecklas i rollen. Vi ser att du är självgående och drivande i din personlighet och vill arbeta mot tydliga uppsatta mål. Det är också en fördel om du har erfarenhet av relevanta marknader och konkurrenter. Du behärskar svenska och engelska språket väl i tal och skrift. Du har körkort då resor i tjänsten ingår regelbundet.

ACAL BFi erbjuder dig en spännande roll som du själv kan vara med och påverka. Du får arbeta i en öppen och trivsam arbetsmiljö med ett tydligt och närvarande ledarskap. För den som önskar finns möjlighet att synas och påverka marknadsföringen för företaget. Rollen kommer att vara stationerad på kontoret i Sundbyberg men en del arbete kan även förläggas till Uppsala om så önskas.

Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!
Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Harry Rubino på 073-376 39 30 eller Josefin Zetterström 0762-82 98 00. Vi har inte möjlighet att hantera ansökningar via mail.  Ansöker gör du omgående via vår hemsida www.rubino.se/lediga-jobb

 
ACAL BFI Nordic AB är en del av ett pan-europeiskt agenturföretag inom elektronik, RF, power, sensorer och inom fotonikområdet med produkter inom fiberoptik, laser, spektroskopi, optomekanik, instrument. ACAL BFI bedriver försäljning i hela Norden med kontor i Uppsala, Stockholm, Oslo och Helsingfors. Våra kunder är industriföretag med högteknologisk verksamhet där vi är en etablerad OEM-leverantör samt universitet och högskolor. ACAL BFI Nordic AB är ett dotterbolag till den engelska koncernen ACAL PLC. Läs mer om ACAL BFI Nordic AB på www.acalbfi.com/se