Driftscontroller / Business Controller till Thorn Svenska AB

Thorn Svenska AB grundades 1970 och är ett konsumentkreditinstitut som står under både Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn. De bedriver försäljning och finansiering av hemelektronik och vitvaror samt erbjuder privatlån under varumärkena Thorn PrivatFinans respektive L ‘EASY. Bolaget tillhör 3C Retail-koncernen som har sitt huvudkontor i Danmark och är även verksamma i Norge. Det svenska bolaget omsätter ca 200 miljoner kronor och är ca 25 anställda.

Thorn Svenska AB vill nu förstärka sin organisation med en Driftscontroller / Business Controller.

Arbetsuppgifter

Som Driftscontroller / Business Controller kommer du ha ett viktigt och stort ansvar för ekonomifunktionen i Sverige. I rollen kommer du att arbeta övergripande med fyra områden:

  • Affärskritiska utmaningar och affärsmöjligheter
  • Analys av data
  • Affärsstöd och administration
  • Rapportering och uppföljning

Du kommer att ha regelbunden dialog med kollegor i Norge och Danmark samt ha ett aktivt samarbete med andra avdelningar i Sverige. För rätt person kan det på lite längre sikt finnas möjlighet att bli en del av ledningsgruppen.

Rapportering sker till VD och resor till Danmark/Norge förekommer ca 4-12 ggr/år.

Kvalifikationer och personliga egenskapar

Du som söker har erfarenhet eller är mycket bekväm Excel-användare och av att arbeta med inhämtning och överföring av data. Du har också en grundläggande logisk eller matematisk förmåga att förstå siffror samt en mycket god affärsförståelse.

Sannolikt har du också en vidareutbildning från IT, ekonomi eller naturvetenskap och är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Mer om företaget

Huvudkontoret ligger i Solna Strand och företagskulturen präglas av familjär anda där samarbete, prestigelöshet och öppenhet värderas högt. Att man som medarbetare trivs är något som verkligen prioriteras.

Thorn Svenska AB tillämpar kollektivavtal och 6 mån provanställning.

Vid frågor om tjänsten kan du kontakta Henrik Nordh på, 076-394 22 04. Urvalet sker löpande med sista ansökningsdag 15/5.

Välkommen med din ansökan!