Ekonomichef SBBK, Södertälje

SBBK Logga.jpg


 Södertälje Basketbollklubb söker 

Ekonomichef, med placering i Södertälje

Vill du arbeta och ta ansvar för ekonomin för en av Sveriges mest framgångsrika idrottsföreningar? Då ska du läsa vidare:

Södertälje Basketbollklubb är en av Sveriges mest framgångsrika Basketföreningar med otaliga svenska mästerskap på herr- dam- och ungdomssidan, men också en förening som står för en stor bredd från knatte- till juniorverksamhet, ett starkt samhällsengagemang och en lång historia med ett starkt varumärke. Läs mer på: sbbk.se

I rollen som ekonomichef har du hela det ekonomiska ansvaret för två juridiska personer: SBBK, Södertälje Basketbollklubb, ideell förening samt Täljehallen AB, vår egen arena som dotterbolag. Du kommer dessutom att inom en framtid få ansvar för att bygga upp och bolagisera en gemensam ekonomifunktion i ett eget bolag.
Du rapporterar till vår Klubbdirektör och ingår i ledningsgruppen. 

Arbetsupppgifter, nedan följer huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i rollen som ekonomichef:

• Budgetering och likviditetsprognoser av verksamheten samt adekvat rapportering och uppföljning 

• Ansvar för kund och leverantörs reskontra

• All fakturering, samt viss kassahantering, dock ej räkning av kassor

• Moms, skatt och deklarationer, samt löpande kontakt med bank, revisorer och Skatteverket

• Ansvar för löner, spelarlöner, både för svenska och utländska spelare samt tillhörande administration, artistskatt, pensioner och rapportering Skatteverket
• Månadsbokslut och årsbokslut

• Ansvar för att fortsätta arbetet med att digitalisera och utveckla redovisningsrutinerna.

Kvalifikationer
Ett krav för att axla rollen som ekonomiansvarig hos oss är att du gärna har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och att du har erfarenhet av självständigt arbete som ekonomiansvarig eller liknande sedan tidigare.

Det är givetvis meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom eller med en liknande idrottslig verksamhet men inget krav. Dock är det viktigt att vara medveten om att rollen är komplex då man hanterar två olika juridiska verksamheter, speciellt i föreningen där det är viktigt att ha koll på redovisningar från en rad underföreningar med allt vad det innebär.

Du är strukturerad och noggrann samt van vid att hålla deadlines, och förväntas i god tid sköta rapportering till Klubbdirektör och styrelse. 

Personlig profil
Vi söker efter en driven och engagerad person som är prestigelös i sin person men återigen är det viktigt att du gillar struktur och ordning.

Du måste vara målinriktad och drivande och ha förmåga att på egen hand organisera och planera ditt arbete. Du måste också vara nyfiken och ibland ifrågasättande och kunna ändra om det skulle behövas samt uppskatta att vara delaktig i din verksamhets utveckling.
Som person och ledare är du kommunikativ, tydlig och pedagogisk samt älska att arbeta med människor i en verksamhet som består av både tjänstemän och ideella.

Rätt person kommer till ett spännande arbete med en stor möjlighet till påverkan i rollen. Du kommer att få arbeta i en dynamisk miljö i en verksamhet från yttersta eliten till utveckling och framtid med ungdomar och barn.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Harry Rubino på tfn. 0733-763930

Ansöker gör du snarast via www.rubino.se då vi avser att tillsätta tjänsten snarast möjligt.
Välkommen med din ansökan!