Kategoriansvarig VVS, GK RÖR, Stockholm

Logo GK.png

Kategoriansvarig till Gunnar Karlsen

Är du vår nya kollega? 

Vill du vara med och utvecklas med oss och samtidigt arbeta för en bättre miljö? Till Gunnar Karlsen Sverige AB söker vi just nu en kategoriansvarig till vår inköpsavdelning med placering i Stockholm.

Gunnar Karlsen befinner sig i en spännande utvecklingsfas med implementering av en ny koncernstrategi, G-Kraft och på inköpssidan har vi har nyligen centraliserat inköpsverksamhet. Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår inköpsfunktion och som har erfarenhet från installationsbranschen.

Hur kommer ditt uppdrag att se ut?

I rollen som Kategoriansvarig erbjuds du en nyckelroll och ett ansvar för att långsiktigt utveckla samarbetet och relationen mellan Gunnar Karlsen och de centrala leverantörerna inom branschen. Du ansvarar för genomförande av strategi för inköp, tecknande av avtal, arbete med urval och bedömning av leverantörer samt förhandling av inköpspriser. Tillsammans med områdeschefer inom VS-verksamheten ansvarar du även för samordning av löpande materialbehov.

Du kommer vara en del av ett stabsteam i Stockholm och Malmö som består av ekonomi, HR, och KMA. Inköpschefen är din närmsta chef.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter  

 • Förhandla med leverantörer och organisationer
 • Teckna avtal
 • Ansvar för utveckling av nya strategier och inköpsprojekt
 • Utveckla policyer och riktlinjer inom inköp
 • Uppföljning, analys och rapportering av väsentliga nyckeltal
 • Driva proaktivt förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats
 • Driva inköpsanalyser inom kategorin VS
 • Rapportera utvecklingen inom inköp till Inköpschefen

Vem är du? 

Vi söker dig med utbildning och/eller erfarenhet från installationsbranschen. Du får gärna vara en etablerad projektledare, kalkylator eller kategoriansvarig inom installationsbranschen VS. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning (VS, bygg eller liknande) men det är inget krav. B-körkort och goda i kunskaper i Excel är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i denna roll är du en fena på administrativt arbete. Det är även ett plus om du har arbetat med kategoristyrning och/eller inköpsrelaterade frågor. Du är van vid att arbeta i affärssystem och du har även viljan att sätta dig in i nya system. Har du dessutom vana av att förhandla fram och underhålla avtal med leverantörer ser vi detta som extra meriterande.

Då det finns möjlighet att vara med och utforma tjänsten själv är det av stor vikt att du är strukturerad, van att ta ansvar och tycker om att arbeta självständigt. För oss är det viktigt att du är en teamplayer som trivs med att skapa goda relationer med kollegor som leverantörer. Du drivs av att arbeta i en snabb och varierande arbetsmiljö, är prestigelös och öppen för utmaningar. Vi ser även att du har ett intresse för siffor och gillar att ta egna initiativ för att lösa komplicerade situationer. Slutligen har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vad kan GK erbjuda dig?  

Vi drivs av att förbättra miljön för våra kunder och för samhället i stort. Hos oss är personlighet, passion och samarbete avgörande och tillsammans tror vi att vi kan göra skillnad. Vår ambition är även att utveckla och utbilda vår personal.

 • Du får ett varierande arbete med nya utmaningar
 • Kompetensutveckling med GK-skolan  
 • Friskvårdsbidrag  
 • Företagshälsovård  
 • Försäkringar vid föräldraledighet, sjukdom och pension
 • Arbetstidsförkortning  

INA – vår värdegrund

På Gunnar Karlsen har vi en helt ny strategi där vi delar en gemensam värdegrund; INA (inkluderande, nyfiken och affärsmässig). Värderingarna styr våra handlingar och vår inställning. De är grunden i vår kultur och riktlinjerna för de val vi gör både som företag och som individer. Genom vår värdegrund skapar vi en hållbar arbetsmiljö, ett hållbart samhälle och hållbara lösningar för generationer. Vi söker och välkomnar kollegor som delar samma värdegrund som oss. Vi förväntar oss att alla som arbetar hos oss följer och lever efter dessa värderingar då de är grunden i vår verksamhet.

Ansökan 

Är du redo att ta första steget till en spännande resa tillsammans med oss på Gunnar Karlsen? Då är du välkommen med din ansökan! Har du några frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Harry Rubino på 0733-763930!

Gunnar Karlsen är en totalteknisk entreprenör och servicepartner och levererar tekniska installationer i alla typer av byggnader. Vi arbetar för en bättre miljö genom att skapa ett hälsosamt inomhusklimat i framtidens byggnader samtidigt som det bidrar till betydande energibesparingar och miljövinster. Våra lösningar baseras på ledande teknologi, ingående produktkännedom och flera årtiondens driftserfarenhet. Gunnar Karlsen är ett helägt dotterbolag till GK Gruppen med säte i Oslo. Koncernen har drygt 2800 medarbetare och en omsättning på cirka 5 miljarder. Den svenska verksamheten finns representerad över hela Sverige – från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Vi har cirka 700 medarbetare och en omsättning på 1 miljard (2016). Läs mer på: www.gk.se