23 januari, 2014

Miljö och kvalitetskoordinator, seab

SEAB som etablerades på 60-talet är i dag Nordens största distributör avbilvårdprodukter. Förutom rena konsument-produkter ingår även produkter för maskintvätt och serviceanläggningar för bilvård, s.k. Turtle Professional Partners.

Turtle Wax, STP, Armor All och Hammerite är internationellt välkända produkter som finns på alla tillbehörsbutiker och bensinstationer. Mer tekniska produkter som WD-40, Corrostabil, Permatex, BIOkleen med flera, distribueras även via järn-, bygg- och färgaffärer.

SEAB Sysselsätter totalt 75 personer i Norden och omsätter cirka 375 miljoner kronor per år. Huvudkontor och lager finns i Sigtuna och vi är sedan flera år även etablerade i Norge, Danmark och Finland.?Fokus för verksamheten är framförallt konsumentsektorn men handel med industrikunder förekommer också.??SEAB är miljöcertifierade sedan år 2002 enligt ISO 14001. Läs mer på: www.seab.se

För att förstärka en stark organisation och förbättra sin service för kunderna så söker

SEAB AB en Miljö och kvalitetskoordinator till sitt kontor i Sigtuna/Märsta

SEAB AB är Sveriges största importör av förbrukningsartiklar avseende rengöring, smörjning och förbättring. Verksamheten omfattar, distribution och försäljning och marknadsföring av framförallt av varumärken såsom bl. a Turtle Wax, Amour All, STP.

SEAB AB har ett rikstäckande samt nordiskt distributionsnät. SEABs målsättning är att leda omvandlingen till ett hållbart samhälle inom vår bransch och som miljökoordinator kommer du ha en viktig roll i det arbetet. Tjänsten ingår i marknadsavdelningen där du blir den som självständigt ansvarar för miljö/kvalitetsområdet. Här erbjuds du möjligheten att själv påverka din tjänst då den är ny.

Du kommer bl. a att få driva företagets implementation av kvalitetsledningssystemet ISO 9001. Ett annat ansvar som rätt person kommer att få, är att identifiera, övervaka och kontrollera SEABs nya producentföretag att de följer de miljö och kvalitetskrav som SEAB ställer. Som miljökoordinator driver, underhåller och utvecklar du SEABs verksamhetssystem rörande miljö inom affärsområdena och kvalitetsarbetet följs inom företaget med ett nordiskt perspektiv. Du säkerställer att miljölagstiftningen följs och kommunicerar miljöfrågor internt och externt på ett korrekt sätt samt för att SEAB också skall leda utvecklingen inom sin bransch på området inom de lokala marknader vi verkar i. Du tar fram underlag för affärsplan, strategi och mål samt hanterar statistik för att upprätta rapporter som ligger till grund för beslut inom miljö och kvalité. Som miljökoordinator ansvarar du även för omvärldsbevakning, analyserar trender inom området samt knyter externa kontakter med myndigheter, entreprenörsbolag och andra aktörer inom miljöbranschen.

Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna med miljöinriktning och har några års erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter. Du är uppdaterad inom miljölagstiftningen och har ett stort intresse av miljö och kvalitetsfrågor. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du kan arbeta självständigt, har lätt för att se helheter och tar mycket egna initiativ. Som miljökoordinator bör du vara utåtriktad, noggrann och ha ett ödmjukt förhållningssätt gentemot dina kolleger. Du skall vara drivande i din arbetsstil och vara intresserad av ett varierande arbete med nordiskt perspektiv.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Harry Rubino på Rubino Rekrytering AB på tfn. 0733-763930.

Ansöker gör du snarast via hemsida www.rubino.se alt. till harry@rubino.se

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.