23 januari, 2014

Onninen söker försäljningschef vvs norr

Onninen erbjuder grossist-, logistik- och distributionstjänster inom belysning, eldistribution, gas, industri, kyla och AC, telekom, transmission, VA och VVS. Våra kunder representeras främst av entreprenörer och installatörer, industriföretag, energibolag samt återförsäljare. I Sverige har företaget ca 280 anställda runt om i landet. Onninen AB är ett helägt dotterbolag till Onninen OY. Koncernen bedriver verksamhet i 8 länder.

Drivs du av resultat och är redo för en utmaning?
Då söker vi dig!

Som Försäljningschef i Norr med ansvar för våra inne och fältsäljare i Sundsvall, Umeå och Luleå. Du får det övergripande ansvaret för vår säljverksamhet, som i första hand riktar sig till entreprenörer och installatörer inom VVS inom norra regionen. Placeringsort blir på något av våra kontor i Sundsvall, Umeå eller Luleå.

Din huvuduppgift som Försäljningschef blir att:

  • stärka företagets position samt vidareutveckla våra produkter och tjänsteerbjudanden i distriktet.
  • ansvara för planering, genomförande och uppföljning av planer och aktiviteter, inom det egna säljdistriktet.
  • leda den lokala säljkåren inom ditt område, för vilka du även har det operativa personalansvaret för.
  • ansvara för budget, resultat och övriga mål.
  • utveckla och säkerställa Onninens ställning inom segmentet i området Norr avseende kundnytta och lönsamhet.
  • arbeta med omvärldsbevakning avseende kundbehov, konkurrenter och övriga intressenter.
  • identifiera och implementera, utveckla och följa upp nya kunder och kundgrupper.

Vi söker efter dig med gedigen och relevant erfarenhet inom marknadsföring och försäljning. Du har lämplig utbildning inom ekonomi, teknik, marknadsföring eller motsvarande samt lång erfarenhet av sälj- och affärsutveckling. Erfarenhet från VVS-branschen är meriterande. Det viktigaste är att du är intresserad av att driva mot tuffa mål och att du inte är rädd för att leda genom goda exempel och av att ibland kunna fatta tuffa beslut som gagnar verksamhetens långsiktiga mål.

För att lyckas i rollen som säljchef måste du vara en drivande entreprenör med förmågan, intresset och viljan att nå våra gemensamma mål. En viktig del av rollen är att vara chef, där dina personliga egenskaper spelar en stor roll. Det handlar helt enkelt om att få alla medarbetare att med beslutsamhet och entusiasm sträva mot samma mål.

Onninen är en internationell koncern och du bör därför ha goda kunskaper i engelska.

Vårt erbjudande är att du får en nyckelroll hos oss. Du får en möjlighet att som ledare utveckla vår verksamhet och säljprocesser samt tillsammans med medarbetarna bli ett ännu framgångsrikare team.

För oss på Onninen är det viktigast att hitta personer med rätt kompetens och personliga egenskaper för varje tjänst. Därför välkomnar vi alla sökande som uppfyller våra krav oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Ansöker gör du snarast då vi intervjuar kandidater löpande och vi vill tillsätta tjänsten omgående. Har du frågor är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Harry Rubino på telefon 0733-763930 alt på mailharry@rubino.se.

Rubino Rekrytering

Rubinos verksamhet startade år 2003. Fram till nu har vi genomfört rekryteringar på de flesta befattningar med huvudfokus på sälj och marknad samt operativa chefer. För närvarande utför vi cirka 100 rekryteringar per år. Vi är alltså det lilla företaget med det stora engagemanget. Vi som gör jobbet är seniora och välmeriterade med stor erfarenhet av rekrytering på de flesta förekommande nivåer. Rubino Rekrytering bedriver även personlig jobbcoachning för dig som söker ett nytt arbete och är inskriven på Arbetsförmedlingen.

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.