PR-ansvarig till Svenska Taxiförbundet

Logo svenska taxiförbundet II.jpg

 

Svenska Taxiförbundet befinner sig i en spännande utvecklingsfas och söker nu en driven och självgående PR-ansvarig som ska bevaka och driva förbundets branschfrågor.

Svenska Taxiförbundet är en branschorganisation som företräder Sveriges taxiföretag. Förbundet verkar för en sund och blomstrande taxinäring som ska bidra till en hållbar utveckling. I konkurrens på lika villkor ska taxi vara den mest säkra, effektiva och miljöanpassade resetjänsten i framtidens mobilitet, inte minst som attraktivt komplement till kollektivtrafiken.

Rollen
Som PR-ansvarig har du ett övergripande ansvar för att skapa och verkställa kommunikations- och aktivitetsplaner för Svenska Taxiförbundet. Vi på Förbundet vill visa hur taxi kan användas för att klara klimatmålen och lösa utmaningarna med den ökande trängseln i våra städer. För att nå dit behöver vi nå ut effektivt med vilka möjligheter som våra medlemmar, taxiföretagen, besitter och få politiker och beslutsfattare att få upp ögonen för hur taxi kan bidra. Vi gör det idag genom att sprida kunskap på events, hålla anföranden på olika arenor, uppvakta politiker och beslutsfattare, skriva debattartiklar, etablera relationer i sociala kanaler, via vår webb men det finns garanterat andra effektiva sätt som vi ännu inte har testat, det är bland annat här du kommer in.

Uppdraget
I rollen som PR-ansvarig kommer du att driva och utveckla Svenska Taxiförbundets kommunikation i syfte att påverka politiska beslutsfattare, opinionsbildare och andra intressenter. Du koordinerar opinionsbildande aktiviteter i traditionella och sociala medier och ansvarar för strategi, innehåll, utformning och timing. Du författar pressmeddelanden, debattartiklar, initierar och genomför möten med politiker, beslutsfattare och myndigheter. Du arbetar även aktivt med omvärldsbevakning av den politiska arenan. Arbetet görs i nära samarbete med övriga medarbetare och förbundsdirektören.   

Din profil
För att lyckas i rollen ska du trivas med att arbeta självständigt i ibland ett högt tempo med snabba förändringar. Du har ett utvecklingsorienterat förhållningssätt och trivs med att ta egna initiativ driva och frågan på egen hand. Du har också ett stort intresse för samhälle och näringspolitik, gärna med erfarenhet av påverkansarbete. Som person är du självgående, lösningsorienterad, professionell och prestigelös. Du är en teamspelare och har också förmåga att arbeta självständigt. Vi söker dig med hög personlig integritet.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning och gärna med erfarenhet av att bedriva opinionsbildning i traditionella medier och på sociala medier och som dessutom har erfarenhet av politisk lobbying. Du är en person som kan övertyga i tal och skrift både på svenska och engelska, och är van av att leverera texter.  

Ansökan
Ansöker går du snarast då vi går igenom ansökningarna löpande och har du frågor så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Josefin Zetterström på 0762-82 98 00.

Bli en av oss
Svenska Taxiförbundet är en liten och smidig organisation där medarbetarnas personliga egenskaper värderas högt. Det är av stor vikt att våra medarbetare tar egna initiativ och kan ta sig an såväl små som stora frågor. Kansliet är under uppbyggnad och kommer att bestå av fem medarbetare där vi har ett gemensamt ansvar för att driva Förbundets frågor i nära kontakt med medlemsföretag, myndigheter och andra intressenter. För närvarande har vi vårt kontor i Solna Business Park men till våren flyttar vi in i egna, nyrenoverade lokaler nära Karlaplan i Stockholm. Vi erbjuder ett varierande spännande arbete där ingen dag är den andra lik.  

Läs mer på https://www.taxiforbundet.se

 

Logo svenska taxiförbundet II.jpg