12 januari, 2016

Sales Manager Export Nordic Markets

Försäljningschef Export / Försäljningschef / Exportsäljare / Export Area Sales Manager / Area Sales Manager / Exportsales / Industri / Stål / Pump / Grossist / Återförsäljare / Projekt / Försäljningsingenjör

För uppdragsivares räkning söker vi en driven, operativ och affärsorienterad

Sales Manager Export, industri, med placering Stockholm

Du skall i rollen utveckla och driva vår exportavdelning med ett eget budgetansvar i första hand. Vår uppdragsgivare har en komplett produktportfölj inom sitt område och är marknadsledande i Sverige. En stor del av företagets potential är på exportsidan (new markets) och det är där vi ser framtiden för företagets fortsatta expansion. Kunder är i första hand återförsäljare/grossister samt OEM tillverkare och slutkunder.
Styrkan i produkterna/lösningarna är att vi kan erbjuda allt från småserier och kundanpassade lösningar till stora serier då produktionen delvis ligger i Sverige.

Vi söker dig som är bekväm i rollen i att arbeta med exportförsäljning sedan tidigare med goda resultat. Du ska trivas i lösningsorienterad produktförsäljning till industrin.. Du skall ha en akademisk examen eller motsvarande inom ekonomi alt. teknik. Du skall vara van vid att förhandla på alla nivåer och trivas av att arbeta med klara mål i ett ibland högt tempo. Du har en god erfarenhet av att driva en försäljningsorganisation med Europa som marknad mot uppsatta mål och i enlighet med företagets strategi. Du vill utvecklas i din roll som ledare, driva säljare men framförallt allt sälja på egen hand med en långsiktig affär som mål. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet från försäljning mot: återförsäljare / grossister samt slutkunder i projektform från bl. a offshore / pappersindustri / offentliga myndigheter. Har du arbetat inom pump / stål är det givetvis en fördel.

Du skall ha körkort, kunna svenska och engelska flytande i tal och skrift, kan du dessutom ytterligare ett europeiskt språk obehindrat är detta givetvis meriterande. Vi lägger stor vikt vid din personlighet, tidigare säljresultat, samt arbetssätt där vi värdesätter struktur, förtroende och professionalism. Du måste vara självgående och se lösningar snarare än problem. Företaget är under ständig utveckling och präglas av korta beslutsvägar, därför är det även viktigt att rätt person är flexibel, orädd och hjälpsam i rollen.

Tjänsten kräver 60-80 övernattningar per år i Europa. Kontinentala resor kan förekomma.

Företaget erbjuder ett spännande arbete med stor möjlighet att utvecklas i.

Ansöker gör du snarast och intervjuerna sker löpande.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Harry Rubino på0733-763930.
Observera att vi endast tar emot ansökningar via hemsidan.

Välkommen med din ansökan!

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.