1 november, 2017

Sales Manager-Transportbilar Ford, Stockholm

Sales Manager Ford, Transportbilar med placering Stockholm

Rollen innebär:

I rollen som Försäljningschef Transportbilar kommer du att ansvara för att driva och vidareutveckla försäljningen av Fords Transportbilsprogram i Sverige. Till din hjälp har du ett väl sammansvetsat team om 4 personer och ett välutvecklat återförsäljarnät geografiskt heltäckande avseende försäljning och service. Du får även vår starka generalagentsorganisation i ryggen med rutin och erfarenhet att stötta försäljningen framåt. Du kommer att ha ett tydligt mandat i att driva försäljningen för att stärka och öka Fords marknadsandelar i Sverige. Du blir en viktig medlem i ledningsgruppen och rapporterar till Fords VD. Regelbunden interaktion med vår försäljningsorganisation i Europa, baserad i Köln, ingår och utöver det med vår återförsäljareförening, Fordhandlarföreningen.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att få en viktig roll för att ta Ford framåt där du har budget- och resultatansvar för vår svenska Ford-affär avseende transportbilar. Här följer några av de viktigaste arbetsuppgifterna rollen innebär:

Du leder och driver säljteamet mot uppsatta mål. Du ansvarar för att rätt produkt och modellmix är optimal för att stärka Fords position i Sverige avseende Transportbilar. Följer upp och rapporterar och gör nödvändiga åtgärder och eventuella förändringar för att budget följs enligt plan. Du är en viktig del i att förmedla centrala strategier gällande bland annat kundnöjdhet och profilering av varumärket och säkerställa att de följs och implementeras lokalt via regioncheferna. Du skall även ansvara för att lagernivåerna hålls, detta för att ge återförsäljarna och kunderna optimal leveranstid och service. Du planerar, koordinerar och genomför årliga säljmöten, modell-lanseringar och vill vara involverad i diskussioner och förhandlingar med våra nyckelkunder centralt.

Viktigt är att du är nära våra återförsäljare och får dem att känna att Ford är den rätta leverantören i deras affär avseende Transportbilar. Du utgår från vårt huvudkontor i Frösundavik, Solna men måste vara beredd på att resa en del.

Din profil:

Vi är övertygade om att du redan har en gedigen erfarenhet från fordonsbranschen och har ett brinnande bilintresse för att snabbt komma in i rollen och givetvis meriterande från Transportbilar. Du är en stark ledare som har affären i blodet och du drivs av att få dina medarbetare att växa under din ledning. Du har en adekvat utbildning i bagaget för att kunna axla rollen avseende att se affärsmöjligheter och att stärka vår och återförsäljarnas affär. Du skall dessutom vara tydlig i rapportering och kommunikation. På kontoret och i dialogen med Tyskland sker mycket av vår kommunikation på engelska, vilket gör det viktigt att du är flytande i både svenska och engelska (tal och skrift) . Det finns mer att berätta om rollen men det gör vi när vi ses för en första intervju.

Du får:

En viktig roll där du har en direkt påverkan på resultatet. Ett företag med högt till tak och där vi har tydligt mejslat ut vad som är viktigt för oss avseende: Vision, Affärsidé och Värderingar.

Ansöker gör du direkt till Rubino Rekrytering med CV och Personligt brev. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult i denna process Harry Rubino på 0733-763930.

Välkommen med din ansökan!

Ford Motor Company AB är ett av landets största och äldsta marknadsbolag inom bilbranschen och tillhandahåller Fords tjänster och produkter på den svenska marknaden genom drygt 80 försäljningsställen och mer än 120 serviceställen spridda över landet. I april 2016 flyttade kontoret från Göteborg till Stockholm och en ny epok i företagets historia inleddes. Företaget har ca 45 medarbetare och sitter i ljusa lokaler i Frösundavik, Solna.

Hur går vi vidare?

Vi träffas gärna för att berätta hur vi hjälper er hitta rätt kandidater. Helt utan motkrav. Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss och bokar ett möte.