SEK Svensk Elstandard söker Innesäljare

sek-logo.png

 

SEK Svensk Elstandard söker innesäljare

I rollen som innesäljare hos SEK Svensk Elstandard arbetar du brett och varierande med försäljning av standarder, SEK Handböcker och SEKs digitala abonnemangstjänst SEK e-Standard. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att ringa nya och befintliga kunder, sköta den dagliga verksamheten i webshoppen, skapa ringlistor samt vårda relationerna till nuvarande och nya kunder. SEK är i en expanderande fas, där du kommer att spela en viktig roll. 

På SEKs kansli arbetar i dagsläget 13 personer i en flexibel organisation med korta beslutsvägar. Det är en liten, men växande organisation med ett viktigt uppdrag för svensk industri – att skapa hållbara globala lösningar för en framtid som är mer elektrifierad. Du har stora möjligheter att påverka, utveckla och rationalisera detta arbete. Du kommer att rapportera till vår försäljningschef

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Uppringande verksamhet, befintliga och nya kunder
 • Besöksbokning 
 • Orderhantering samt offertarbete
 • Att ansvara för e-nummerbanken
 • Kundservice, både via mejl och telefon
 • Visst faktureringsarbete

För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av liknande typ av försäljning sedan tidigare. Du har gymnasiekompetens och har du erfarenhet från elbranschen så är det givetvis meriterande men inte avgörande. Systemen vi använder är bland annat Visma, Lime och Office 365 så du bör vara van vid att arbeta i dessa system eller liknande. Vi ser gärna att du även har arbetat med produktion av säljande texter eller liknande. Du ska också behärska svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Egenskaper vi värdesätter i rollen är att du är:

 • Serviceinriktad och lösningsorienterad
 • Kreativ och initiativtagande 
 • Självgående och orädd
 • Organiserad och strukturerad
 • Ordentlig och noggrann 
 • Social och utåtriktad

Är detta något för dig? 

Varmt välkommen med din ansökan innehållande personligt brev och CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi läser ansökningar och kommer att kalla till intervjuer i början/mitten på augusti.  Detta är en viktig roll i vår organisation så vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi ser fram emot att höra från dig!

SEK Svensk Elstandard är en organisation som är utsedd av regeringen att ansvara för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet som till största del bedrivs genom internationella och europeiska samarbeten. Idag deltar omkring 800 experter som med sina specialistkunskaper påverkar internationell standard och representerar Sverige genom SEK som är samordnare och svensk nationalkommitté. SEK är svensk nationalkommitté i IEC, International Electrotechnical Commission. IEC och det internationella standardiseringsarbetet är stommen i SEKs verksamhet och standarder från IEC ligger till grund för de flesta europeiska och svenska standarder inom det elektrotekniska området. Läs mer på: elstandard.se