Telesales Sweden and Norway (LAB), METTLER TOLEDO, Stockholm

 

METTLER TOLEDO.jpg

 

Great.png

 

 

Telesales Sweden and Norway till METTLER TOLEDO, Stockholm (LAB)

Som Telesales/Säljare inom Lab på METTLER TOLEDO kommer du att arbeta i ett internationellt och starkt växande företag. Du kommer att ingå i ett nordiskt säljteam med fokus på Sverige och Norge. Dina kunder arbetar bl a inom Pharma-, Kemi- och Livsmedelsindustrin. Telesales spelar en viktig del i teamets gemensamma budgetmål men kommer även att ansvara för sin egen budget. Som Telesales förväntas man vara självständig och bygga egna relationer med sina kunder, men även prestigelös för att kunna samarbeta internt med Inside Sales och Utesäljare. Rollen är kontorsbaserad vilket innebär att kommunikation med kund mestadels sköts via telefon, mejl eller Teams. En studio finns även tillgänglig för att hålla eDemos och digitala kundmöten. För att lyckas i rollen är det därför viktigt att kunna kommunicera väl i såväl tal som skrift. Enstaka fysiska kundbesök man även förekomma. 

Arbetsbeskrivning:

 • Proaktiv försäljning
 • Hantera alla inkommande leads för ditt ansvarsområde i givet distrikt
 • Uppföljning av offerter, demos, säljsamtal för att komma vidare I säljprocessen
 • Skapa mervärde för våra kunder genom att vara rådgivande och insatt i kundens process
 • Jobba kontinuerligt I bolagets säljstödsprogram (CRM)
 • Ha en god förståelse för de produkter som ingår I säljportföljen

 

Vem vi söker:

 • Erfarenhet av att sälja och/eller marknadsföra komplext tekniska produkter inom labmiljö såsom laboratorievägning, pH och vätskehantering(pipetter)
 • Du måste ha lätt att snabbt lära dig nya produkter. Du kommer att börja med en mindre produktportfölj för att sakta men säkert bygga upp din expertis
 • Du har ett kreativt tankesätt och tycker om att arbeta proaktivt
 • Du talar och skriver flytande i svenska och engelska
 • Kund- och serviceminded

Som person är du kommunikativ, samt har en personlighet som inger förtroende och som skapar långvariga relationer. Du kännetecknas av att ha en hög energinivå och en strukturerad, självständig och målinriktad syn på säljarbete. Behärskar du även ett av de nordiska språken är det meriterande.

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Plats: Stockholm

Jobba med METTLER TOLEDO Nordic – YouTube

METTLER TOLEDO säljer vägningssystem samt analys- och processinstrument för tillverkningsindustrin och laboratorier. Koncernen finns representerat i ca 40 länder med huvudkontor i Schweiz och är noterat på New York Stock Exchange. Det Nordiska huvudkontoret finns i Stockholm och i Skandinavien är vi ca 190 medarbetare med en årlig omsättning på ca 545 MSEK. METTLER TOLEDO blev 2020 ”Great place to work”-certifierade. Företaget är världens största tillverkare och marknadsförare av bland annat vägningsinstrument för användning inom laboratorie-, industri- och livsmedelstillämpningar. Företaget är även en ledande leverantör av system för automatiserad kemi, som används för forskning och utveckling av läkemedel och kemiska preparat. Mer information om METTLER TOLEDO finns på www.mt.com

Vill du veta mer? Kontakta Fred Bengtsson på 0737-817371 eller via [email protected]

Ansöker gör du snarast då vi intervjuar löpande via www.rubino.se. 

Välkommen med din ansökan!